Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   IFA 2014 overblik - hvad vi får at se i Berlin

IFA 2014 overblik - hvad vi får at se i Berlin

Efterårets største mobilmesse skydes snart i gang. Her får du det store overblik over de kommende nyheder.

Internationale Funkausstellung Berlin, eller mere mundret kaldet IFA, er en af verdens ældste og førende elektronikmesser. Her besøger over en kvart million interesserede og over 6000 journalister den ugelange messe i Berlin.

Flybilletter og hotel er bookede, og Mobilsiden.dk er klar til at dække de største og vigtigste begivenheder fra Europas største elektronik-sammenkomst. Her er hvad vi forventer (og håber), at se i Berlin.

Alt tyder på, at Samsung Alpha får en ny storebror.
Alt tyder på, at Samsung Alpha får en ny storebror.

Samsung store nummer

Anden del af UNPACKED 2014 vil byde på en ny version af Samsungs notesblok-telefon. Galaxy Note 4 forventes, ligesom forgængerne, at blive et spec-monster som konkurrenterne skal forholde sig til.

Se også: Samsung teaser for UNPACKED - og ny Note

Ultra-tynd, firedobbelt HD, fingeraftrykslæser og metalkontruktion er bare nogle af de mange features som den store phablet vil diske op med. Den trofaste pen er naturligvis også til stede, og skal man tro Samsungs mange teasers op til UNPACKED vil den kunne mere end før.

I den mere koncentrerede ende af mobilverdenen forventer vi at komme helt tæt på Samsung Galaxy Alpha helt tæt på. Den sylfide-tynde iPhone-udfordrer introducerer et nyt design og formsprog for Samsung. Et look vi håber at se mere til.

Samsung kan mere end telefoner og ligesom til forårets MWC-messe er wearables et buzz-ord. Netop lancerede Gear S smartwatch med indbygget modem er første salve, men det rygtes at at Virtual Reality headset også vil få debut denne uge.

Læs også: Se Samsung Gear VR

Samsungs store presse-event starter onsdag kl 15.00 – følg med her på mobilsiden.dk, hvor vi følger eventet live.

Sony Xperia Z2 får både en storebror og en lillebror.
Sony Xperia Z2 får både en storebror og en lillebror.

Sonys vandhunde

Den japanske elektronikgigant vil stille op med et mindre arsenal af vandtætte nyheder. Den nuværende Z-serie vil få et opfriskning – fra den lommevenlige Z1 Compact og op til en lillebror til Z2 Tablet: Z3 Compact og Z3 tablet Compact.

Se også: Store forventninger til Sonys kommende Z3-familie

Den nye muskuløse mini-mobil forventes, at arve omtrent de samme mål som forgængeren, men vil presse et 4,6 tommer Full HD display ind i det ellers lommevenlige kabinet. Z3 Tablet Compact forventes at blive en mindre, men mindst ligeså potent variant af Tablet Z2.

Mellem de to compacts vil et nyt flagskib at sejle i havn: Xperia Z3. Den naturlige arvtager til topmobilen Xperia Z2 forventes igen at tage forårets vellykkede mobil og forfine det yderligere med mere avanceret hardware.

Læs også: Sony Xperia Z2 anmeldelse - nær ved og næsten [TEST]

Til sidst vil både et nyt smartwatch og smartband få debut. En afløser til sidste års Smartwatch 2 ligger i kortene. Samtidig er et spændende koncept med Smartband med indbygget e-ink display dukket op.

Fælles for Sonys nyheder er at støv- og vandtæthed er i fokus. Seneste teaser tyder på, at de nye enheder vil kunne dykke ned til 2 meter, dobbelt så meget som andre vandtætte telefoner som f.eks Samsung Galaxy S5.

Sonys event vil foregå onsdag kl 16.15 – følg med her på mobilsiden.dk hvor vi vil dække keynoten live.

Nye Lumia er på vej under 930-klassen.
Nye Lumia er på vej under 930-klassen.

Microsofts middelklasse-Nokia

Der er et stort hul i Microsofts portefølje. Hele tre tusinde kroner adskiller prisbillige Lumia 630 og flagskibet Lumia 930. Det er derfor ikke overraskende at to nye Lumia-telefoner rygtes til at indtage tomrummet i Microsofts line-up.

Først og størst bliver Lumia 830, en mere kompakt variant af 930, som vil dele storebrorens glimrende PureView kamera-DNA og kraftfulde motor. Skærmen vil blive mindre og lande i omegnen af 4,5 og 4,7 tommer.

Næste nummer i rækken bliver Lumia 730, en mellemklasse-mobil med selfies i højsædet. Den mere prisvenlige mobil vil få et 4,7 tommer stort display med et 5MP frontkamera til skarpe selvportrætter.

Læs også: Nokia Lumia 730 - pris, specs og præsentationsdato

Sidst og mest usikkert er muligheden for et smartwatch fra Microsoft. Det er rygtes at en lancering vil finde sted i oktober, men det kan være at Microsoft vil give fansene et smugkig i Berlin.

Microsoft/Nokia pressemødet vil foregå torsdag kl 10.00. Følg med her på mobilsiden.dk hvor vi vil følge eventet tæt.

Asus disker op med et af de flotteste smartwatches til dato.
Asus disker op med et af de flotteste smartwatches til dato.

Runde nyheder fra LG

Den koreanske to’er har ikke nogen topmobil på tapetet. Men nye varianter af LG G3 ventes at få debut, som LG G3 Stylus, eller mere prisvenlige LG G3S.

Mest iøjnefaldende, om ikke andet på grund af sit smukke design, er verdens første runde smartwatch: LG G Watch R. Uret vil dele platform det firkantede LG G Watch, verdens første Android Wear-ur.

Se også: LG G Watch R - det første runde smartwatch

Der er ingen planlagte events men LG har planlagt nogle nyheder til den 4. september.

Moto 360 - måske flottere end G Watch R
Moto 360 - måske flottere end G Watch R

Øvrigt spændende nyt

Blandt de øvrige store aktører er Huawei, Motorola og Asus også med til at krydre dette års IFA-messe.

Huawei vil formentlig løfte sløret for deres kommende hypermobil Ascend Mate 3. En 6 tommer phablet med octa-core kræfter under motorhjelmen. En teaser er allerede nu og bekræfter at noget stort, bogstaveligt talt, er i vente.

Læs også: Huawei teaser med fingeraftryk og neonlys

Asus vil også byde ind med en nye generation af deres hybrid padfones. En to-i-en løsning der kombinerer tablet og telefon i en dockbar løsning. Mest interessant er dog det kommende smartwatch som forventes at underbyde rivallerne på prisen, men forhåbentlig ikke på kvaliteten.

Motorola vil omsider lancere deres længe ventede Moto 360 smartwatch. Et af de første Android Wear smart-ure som byder på et rundt display. Uret vil få debut den 4. september og ventes at ramme handlen i USA den 5. september.

Se også: Moto 360 - endnu en teaser

Motorola ventes også at løfte sløret for deres X+1 flagskib. Afløseren til moto X bliver tildelt en skærmupgrade til 5,2 tommer og Full HD, sammen med et kraftig løft til hardwaren.

Og meget mere…

Det er hvad vi har i vente blandt de store aktører, men både overraskelser og skuffelser er en del af de store messer. Vi glæder os til at rapportere fra Berlin, og dele nyhederne med jer her på mobilsiden.dk.

Det var det hurtige overblik - hvad ser du mest frem til?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies