Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ikke flere Symbian-enheder fra Sony Ericsson

Ikke flere Symbian-enheder fra Sony Ericsson

Sony Ericsson vil ikke lave flere telefoner med Symbian styresystem, men er fortsat med i Symbian Foundation.

Sony Ericsson har efterhånden brugt en del forskellige styresystemer i deres mobiltelefoner, men nu skal det angiveligt være slut med at benytte det Nokia-ejede styresystem Symbian.

Den seneste Symbian enhed fra Sony Ericsson, er Vivaz Pro, og det bliver sandsynligvis også den sidste.

Udmeldingen kommer ikke som noget chok, idet Sony Ericsson allerede har meldt ud, at størstedelen af kræfterne lægges i at udvikle enheder som er tilpasset Android.

- “Vi har i øjeblikket ingen planer om at udvikle produkter med Symbian-platformen eller operativsystemet,” fortæller Aldo Liguori, som er vice præsident hos Sony Ericsson.

Tre platforme er én for meget

I juli meldte Sony Ericsson ellers ud, at de fortsat ville satse på Windows Mobile, Symbian og Android, og dette er fortsat den officielle holdning, men med afvisningen af nye Symbian-modeller, bliver Nokias styresystem kørt ud på et sidespor.

Sony Ericsson har dog fortsat en plads som medlem i Symbian Foundation, som ikke direkte er ejere, men forsøger at koordinere udviklingen og sikre kompatibilitet.

Det er ikke lykkes at få en kommentar fra danske Sony Ericsson. 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Dan 01-10-2010 00:19:20

Så hellere de smed Windows fra til fordel for de nyere symbian versioner. Så de var med på android og symbian istedet

0 0
Henrik 01-10-2010 10:47:30

Præcis.

0 0
Henrik 28-09-2010 10:38:10

Tillykke SE - i er nu officielt Nordeuropa's svar på LG.

"Whatever rocks your boat", som man siger.

0 0
peter 28-09-2010 09:52:26

Flot mobilsiden! Symbian er en open-source foundation og er IKKE ejet af Nokia. Sakset fra symbian.org: "As a foundation, it is not owned by any single entity. Instead, it is guided by an independent board of founding members, each of whom holds one equal vote."

0 0
Andreas Birkjær 28-09-2010 10:17:13

edit: Men du har selvfølgelig ret i at Symbian sidste år blev omdannet til open source, jeg kunne huske at for et par år tilbage, overtog Nokia størstedelen af aktierne fra andre involverede, men var ikke helt sikker på at det stadigvæk var Nokia ejet - den saksede del fra symbian.org overbeviste mig dog :)

0 0
peter 28-09-2010 10:26:39

Det er korrekt Nokia købte det, men de omdannede det til open-source og så kan man ikke længere sige det er Nokia ejet. Nokia har ikke mere og skulle have sagt end de andre board medlemmer. Dog er det nok dem som bidrager mest som har mest indflydelse og der er Nokia nok størst. Men det er ikke korrekt at skrive at Nokia ejer Symbian.

0 0
Andreas Birkjær 28-09-2010 10:41:23

Jeg vil mene, at selv om der er tale om et open-source projekt, så kan man godt udpege ejerskab til den (eller de) organisation(er) som har eksklusive rettigheder til at udgive nye versioner.
Det skal dog siges at jeg ikke er 100% sikker her, jeg syntes at have læst en mindre diskussion om emnet for et par år tilbage, og ovenstående er det som jeg opfattede som essensen af diskussionen - i hvert fald det synspunkt jeg var mest enig i.

0 0
Andreas Birkjær 28-09-2010 10:11:43

Også sakset fra Symbian.org: "2008: Symbian acquired by Nokia; Symbian Foundation formed."

0 0

Om brug af cookies