Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ikke 'in' at være farlig mobil-bilist

Ikke 'in' at være farlig mobil-bilist

Modstanden mod bilister, der taler i håndholdt mobil eller skriver sms'er under kørslen, er udbredt.

91 procent af danskerne finder det problematisk, at bilister taler i mobiltelefon uden headset eller skriver sms'er, mens de kører. Det viser en ny undersøgelse, som analysefirmaet Userneeds har lavet for Sonofon og Cybercity.

De unge mellem 18 og 29 år trækker dog gennemsnittet ned. Cirka 84 procent af de adspurgte i denne aldersgruppe opfatter således andres håndholdte mobilsnak eller sms-skriveri som et stort problem, hvis telefonbrugeren samtidig kører bil.

Ifølge Peter Berg, der er markedsdirektør i Sonofon og Cybercity, vækker det eftertanke, at modstanden mod mobilsnak og sms-skriveri under kørslen er mindre i den unge del af befolkningen.

- "Tallene tyder på, at de unge i højere grad føler sig ufejlbarlige i trafikken. Og det er stærkt problematisk, når vi ved, at de er den del af befolkningen, der både sender flest sms'er og er indblandet i flest trafikulykker," siger Peter Berg.

Undersøgelsens 1007 deltagere blev i samme ombæring bedt om at forholde sig til samme problemstilling for cyklister. Endnu engang er aldersgruppen 18-29 år placeret syv procent under gennemsnittet. Omkring 77 procent af de unge mener således, at cyklister, der taler i mobiltelefon uden headset eller skriver sms'er under kørslen, er et stort problem.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Morten 05-06-2009 17:18:03

Er også alt for farligt med folk der taler i telefon mens de kører... læste en lign. artikel på http://www.jp.dk http://www.jp.dk [url=http://www.jp.dk]jp[/url] jp

0 0
Morten 05-06-2009 17:19:55

glemte lige at sige jeg er enig med artikeln < a href="jp">http://jp.dk">jp< /a>

0 0

Om brug af cookies