Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Indisk smartphone er verdens billigste. Pris: 25 kroner

Indisk smartphone er verdens billigste. Pris: 25 kroner

Freedom 251 kan kalde sig for verdens billigste smartphone med sin pris på bare 25 kroner. Overraskende nok, er den er ikke helt ubruglig.

Freedom 251 - verdens billigste brugbare smartphone
Freedom 251 - verdens billigste brugbare smartphone

Freedom 251 kan kalde sig for verdens billigste smartphone med sin pris på bare 25 kroner. Overraskende nok er den er ikke helt ubrugeligt.

En smartphone behøver ikke at være en investering til flere tusinde af kroner. Det slår den indiske producent Ringing Bell fast, med en ny mobil til bare 251 indiske rupees, svarende til 24,52 danske kroner. Det skriver gsmarena.com.

Telefonen hedder Freedom 251, og giver dermed et vink med en vognstang om, at prisen er central salgsargument for telefonen.

Selvom den er billig er den papiret ikke helt inkompetent, for den leverer indmad som for bare 5-6 år siden kunne få mobil-entusiaster til at savle.

Læs også: OnePlus X: Årets budgetmobil - næsten [TEST]

Så meget mobil får du for 25 kroner

obilen kører med den fortsat aktuelle Android 5.1 og er derfor kompatibelt med langt hovedparten af applikationerne i Android-universet.

Freedom 251 byder på et fire tommer stort display med en qHD opløsning – en opløsning der rivaliserer Apples iPhone 5S.

Motorkraften leveres af en quad-core der tikker ved 1,3 GHz sammen med 1GB RAM - meget lig du i dag finder i danske marked til omkring 1.000 kroner. Batteriet er ikke stort med sine 1.450 mAh - men det kan udskiftes.

Største svaghed skal nok findes i kameraet på beskedne 3 megapixels med fix-fokus. Frontkameraet på 0,3 megapixel lover heller ikke meget – men skulle række til lidt videochat eller en selfie-statusopdatering.

På netværksfronten byder Freedom 251 på det mest nødvendige: 3G-forbindelse, b/g/n Wi-FI, Bluetooth samt GPS.

Se også: Mobilsiden kårer: Den bedste budgetmobil

Kommer næppe til Danmark

Har du småpenge i lommen som du vil investere i en Freedom 251, skal du regne med at lægge en flybillet til Indien oveni regningen. Telefonen er nemlig forbeholdt det indiske marked når den lanceres den 18 februar.

Du kan læse mere om Freedom 251 på selskabets hjemmeside.

Er du på udkig efter en god mobil til lavpris kan du med fordel se på mobilsiden seneste guide til budgetsmartphones herunder:

Læs også: Guide: Den bedste billige mobil

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies