Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Indstillingerne i Android N får også nyt, friskt design

Indstillingerne i Android N får også nyt, friskt design

I den kommende Android N-version kan du forvente et opdateret design og nye funktioner i indstillingerne, hvor også lydløs-funktionen finder plads.

Foto: AndroidPolice.com

I den næste Android-version, som indtil videre går under navnet Android N, bliver ikke kun notifikationslinjen og quick settings-panelet designet forfra. Også indstillingerne får et nyt design og ikke mindst nye funktioner.

Læs også: Næste Android N-version får nydesignet notifikationslinje

Det er igen hjemmesiden Android Police, som kan afsløre nyt om den kommende Android-version efter at have set en tidlig udgave af den nye software.

Lige som sidste afsløring kan siden dog ikke bringe de oprindelige billeder, men har i stedet lavet nogle meget tro rekonstruktioner af, hvad de er blevet vist. Det betyder, at det ikke nødvendigvis ligner 100 %, men netop Android Police har ry for at ramme plet med egne billeder af nye Android-funktioner.

Til venstre: Android 6.0 Marshmallow. Til højre: Android N (rekonstrueret).
Til venstre: Android 6.0 Marshmallow. Til højre: Android N (rekonstrueret).
Foto: AndroidPolice.com

Nemmere overblik over dine indstillinger

Selv om det ved første øjekast ligner det samme design, som indstillingerne har haft siden Android 5.0 Lollipop, er der væsentlige forskelle.

En af dem er, at der under hver indstilling, f.eks. Wi-Fi, Bluetooth og Dataforbrug, er tilføjet en linje ekstra tekst, der giver et kort glimt af, hvilken indstilling, der er valgt. I selve oversigten kan du eksempelvis se, om Wi-Fi og Bluetooth er forbundet eller ej og hvad dit dataforbrug er, uden du behøver at gå ind i de enkelte indstillinger.

Lydløs-funktion flytter til toppen af indstillinger

Med Android 5.0 Lollipop blev en udvidet lydløs-funktion lanceret, hvor du ved at klikke på lydstyrke op og lydstyrke ned kan skifte mellem tilstandene "Ingen", "Prioritet" og "Alle" for at vælge, om lyde og vibrationer skal slås til eller fra.

I Android 6.0 Marshmallow er funktionen så blevet ændret til at hedde ”Vil ikke forstyrres”, som skal gøre den lettere forståelig. Nu hedder de tre tilstande ”Kun alarmer”, ”Kun prioritet” og ”Total stilhed” og har fået nye ikoner.

I Android N bliver funktionen ændret endnu en gang. Denne gang ser de tre tilstande ud til at forblive uændret. Det gør placeringen og designet af funktionen dog ikke. I stedet for at poppe frem i et lille vindue oven på det andet indhold på skærmen, bliver ”Vil ikke forstyrres”-funktionen nu en fast del af indstillinger helt i toppen. Herfra kan du let skifte mellem de tre tilstande.

Ved at trække ud fra venstre side eller klikke på ikonet i venstre top får du denne sidemenu frem i indstillingerne.
Ved at trække ud fra venstre side eller klikke på ikonet i venstre top får du denne sidemenu frem i indstillingerne.
Foto: AndroidPolice.com

Ny sidemenu for nemmere navigation

Til sidst byder Android N på en tilføjelse af den såkaldte sidemenu, som du kan skubbe frem ude fra venstre side eller ved et tryk på det lille ikon i venstre top, hvor det engelske navn ”hamburger menu” også kommer fra.

Hvis du eksempelvis går ind i Wi-Fi-indstillinger eller dybere ind i indstillinger-menuen, kan du nemt komme videre til andre menuer såsom Skærm, Lyd, Apps og Notifikationer ved at swipe ind fra venstre side – præcis som det fungerer i mange andre apps.

Første betaudgave lanceres til Google I/O 2016

Lige som sidste år forventes Google at lancere Android N-versionen som en betaudgave i omtrent de første tre måneder, hvorefter softwaren lanceres i sin endelige udgave og er klar til, at de enkelte producenter kan udrulle softwaren til de mange forskellige Android-smartphones på markedet.

Du må med andre ord væbne dig med lidt tålmodighed, hvis du vil se de kommende designændringer på egen hånd. Mange producenter har heller endnu ikke nået at udrulle Android 6.0 Marshmallow, så udsigten til at modtage den kommende Android N-version til efteråret ved udgivelsen ser for de fleste Android-brugere ser noget dystre ud.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies