Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ingen Android 7.0 Nougat til Nexus 5 og Nexus 7

Ingen Android 7.0 Nougat til Nexus 5 og Nexus 7

Hvis du har en Nexus 5 fra LG eller 2013-udgaven af Nexus 7 fra ASUS, er det slut med softwareopgraderinger. Der er nemlig ingen Nougat-software på vej.

Apple har altid været konkurrenterne overlegne, når det kommer til at understøtte produkterne i længst tid. Den umiddelbart mest oplagte konkurrent til at matche Apple på det punkt må være Google med sine egne Nexus-produkter.

Søgegiganten gør ikke just nogen indsats for at ændre på historikken om, at Android-produkter er dårligere understøttet med softwareopdateringer end Apples iPhones og iPads.

Læs også: Google antyder hvilke Nexus-enheder der får Android N og O

Præcis som Googles oversigt over garanterede softwareopdateringer gav anledning til at tro for to måneder siden, bliver hverken Nexus 5 fra LG eller Nexus 7 (2013-modellen) fra ASUS opgraderet fra Android 6.0.1 Marshmallow til Android 7.0 Nougat.

Google har nemlig en politik om kun at udsende softwareopgraderinger til sine enheder i  maks. 24 måneder - noget som altså kunne være ændret med Nexus 5 og Nexus 7, som blev lanceret i henholdsvis juli og oktober 2013. Da sidste opgradering til enhederne dermed kom for et år siden i form af Marshmallow, er der sidenhen nu gået et år, hvor de har modtaget ekstra sikkerhedsopdateringer - men det er slut nu.

Forklaringen fra producenter har for år tilbage ofte været, at manglende softwareopgraderinger skyldes forældet hardware, men med den teknologiske udvikling, der er fundet sted, bør det ikke længere kunne være en undskyld.

En årsag må nærmere formodes at være, at Google og Android-producenterne ønsker at fremme salget af nyere enheder med den nyeste software. I sidste ende kan det dog lige såvel give bagslag og i stedet skade salget af nye enheder, hvis køberne ved, at der ikke er garanti for mange års softwareopgraderinger.

Læs også: iOS 9 er nu installeret på 84 % af alle iPhones og iPads

Det er altså fortsat intet, der kan måle sig med Apples mange år med softwareopgraderinger. Se blot på iPhone 4S, der blev lanceret i oktober 2011. Da iOS 9 blev udgivet den 16. september sidste år, modtog iPhone 4S den nye software, hvor enkelte features dog var skåret fra. Til forskel fra Googles to års softwareopgraderinger har Apple altså leveret ny software til iPhone 4S i hele 3 år og 11 måneder, men den har formentlig også fået sin sidste opgradering.

Ud over at de enkelte producenter af Android-smartphones kæmper med månedlange forsinkelser på udsendelse af nye Android-versioner, er Google altså også selv medvirkende til, at Android ikke er en lige så favorabel platform at vælge for købere, hvor softwareopdateringer har en høj prioritet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies