Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ingen erotik på børns mobiltelefoner

Ingen erotik på børns mobiltelefoner

Nul SMS og MMS-beskeder til børn med erotisk indhold. Forbrugerombudsmanden griber nu ind overfor teleselskaberne.

Læs også:<br><a href=Turn off: Mobilbetaling stoppet på datingsites" />

Forbrugerombudsmanden griber nu ind overfor erotiske SMS- og MMSbeskeder til børn og unge. Det gør han i praksis ved at få teleselskaberne til at følge med i, hvilke tjenester der udbydes på deres netværk. De virksomheder, der markedsfører SMS og MMS- beskeder med seksuelt eller erotisk indhold, skal teleselskaberne ganske enkelt afbryde forbindelsen til.

Teleselskaberne forpligter sig til at følge Forbrugerombudsmandens anvisninger, eftersom de selv har afgivet tilsagn. Både Telia, TDC, 3, Sonofon og Tele2 har skrevet under på tilsagnet.

Indgrebet overfor de firmaer, der markedsfører erotiske SMS- og MMSbeskeder til børn, kommer i kølvandet på tv-programmet ”Kontant”, der i november måned kunne berette om børn under 16 år, der uden problemer kunne købe seksuelt indhold til mobilen. Det er i strid med selskabernes retningslinjer, og derfor blev teleselskaberne indkaldt til forhandling hos Forbrugerombudsmanden umiddelbart efter.

Ifølge Forbrugerombudsmanden handler det om, at teleselskaberne skal overholde god markedsføringsskik, og derfor må de ikke medvirke til at markedsføre tjenester med erotisk indhold over for børn.

”Aftalen går således ud på, at selskaberne fremover skal holde et vågent øje med de tjenester, de udbyder på deres eget net og lukke forbindelsen til indholdsudbydere, der leverer de her ydelser”, lover Forbrugerombudsmanden.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies