Ingen Flash i Windows Phone 7

Internet Explorer 9 på Windows Phone får ikke Adobe Flash.

Ingen Flash i Windows Phone 7

Når den store Mango-opdatering til Windows Phone 7 når ud til mobilerne først på efteråret, bliver det med Internet Explorer 9 (IE9) som web-browser.

I den forbindelse lover Microsoft en hurtig PC-lignende internetoplevelse, blandt andet på grund af hardware-accelereret grafik.

Men tilhængere af Flash-teknologien, der typisk anvendes på nettet til interaktivt indhold, skal ikke forvente, at få glæde af Flash på deres Microsoft-smartphone.

 – “Vi overvejer forskellige muligheder, men som det er nu, er det HTML5, som vi satser på,” fortæller Henrik K. Petersen, chef for Windows Phone hos Microsoft i Danmark til Mobilsiden.dk

Microsoft har selv produceret et indslag, der viser hvor hurtig HTML5-indhold behandles i IE9 på mobilen. Du kan se indslaget herunder – ryk ind til 1:15 min.

Mango-opdateringen indeholder udover Internet Explorer 9, også dansk tastatur og ordbog.

Efterfølgende nyt om temaet

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 26/5/2011 gik vi videre med et indlæg omkring emnet Her er Windows Phone med dansk sprog – Du læser den her. Se også seneste nyt om tematikken ved at trykke her..