Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ingen Flash i Windows Phone 7

Ingen Flash i Windows Phone 7

Internet Explorer 9 på Windows Phone får ikke Adobe Flash.

Samsung Omnia 7 med Windows Phone (Foto: Mobilsiden.dk)
Samsung Omnia 7 med Windows Phone (Foto: Mobilsiden.dk)

Når den store Mango-opdatering til Windows Phone 7 når ud til mobilerne først på efteråret, bliver det med Internet Explorer 9 (IE9) som web-browser.

I den forbindelse lover Microsoft en hurtig PC-lignende internetoplevelse, blandt andet på grund af hardware-accelereret grafik.

Men tilhængere af Flash-teknologien, der typisk anvendes på nettet til interaktivt indhold, skal ikke forvente, at få glæde af Flash på deres Microsoft-smartphone.

 - “Vi overvejer forskellige muligheder, men som det er nu, er det HTML5, som vi satser på,” fortæller Henrik K. Petersen, chef for Windows Phone hos Microsoft i Danmark til Mobilsiden.dk

Microsoft har selv produceret et indslag, der viser hvor hurtig HTML5-indhold behandles i IE9 på mobilen. Du kan se indslaget herunder - ryk ind til 1:15 min.

Mango-opdateringen indeholder udover Internet Explorer 9, også dansk tastatur og ordbog.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tejs 31-05-2011 21:19:47

Jeg synes Microsoft og Apple har truffet den helt rigtige beslutning.

Af samme grund regner jeg også med som min næste bil at købe en elbil. Benzin er håbløst forældet. Det forurener og holder udviklingen af en fornuftig elstandard tilbage. Nej, så vil jeg hellere have en elbil. Det kan godt være jeg ikke kan køre i den fordi der ikke rigtig er nogen steder jeg kan lade den op, men det vil jeg foretrække frem for at støtte den tåbelige benzin.

Indtil da venter jeg mest på, at nogen vil udvikle et fjernsyn uden antennestik, men med en god wifiantenne - eller endnu bedre en god 4G forbindelse. Streaming er nemlig fremtiden. Tåbelige antennestik er håbløst gammeldags og giver slet ikke de samme fantastiske muligheder som streaming fra internettet. Okay så kan det godt være at jeg ikke kan se helt det samme tv som resten af Danmarks befolkning, men så er det i hvert fald ikke for min skyld, at udviklingen af streaming-services herhjemme ikke går hurtigere.

Nu må i dog have mig undskyldt. Da jeg ikke længere ønsker at spilde min tid på kedelige 2D oplevelser har jeg netop bestilit en prototype på en hologramfreviser fra Japan. Jeg har desværre ikke noget liggende jeg kan afspille i den, men det skal nok komme. Indtil da vil jeg så sætte mig og kigge rundt på den forældede verden og vente på fremtiden.

0 0
Michael 28-05-2011 01:46:10

Det er fair nok at MS har optimeret deres browser, og jeg er da personligt også glad for at de endelig gør noget ved det. Dog synes jeg at de skulle fokusere lidt mere på at den understøtter HTML5 og CSS3.

0 0
Nygaard 27-05-2011 16:29:51

Flash er (på nuværende tidspunkt) for tungt og krævende til smartphones, enig. I hvert fald til reelt at kunne bruges til noget.

Men det giver problemer med visning på hjemmesider, hvor en stor del er Flash, hvis ikke det er understøttet - og af samme grund har jeg det aktiveret på min HTC.

Og det var så kodeordet... AKTIVERET!
Hvad er problemet lige i at lave understøttelse af Flash, og så selv lade det være op til brugeren, om man vil have det aktiveret eller ej?

0 0
Rene 28-05-2011 18:34:41

At det forsvinder hurtigere hvis man bare siger det er der ikke, så hvis du vil havde folk ser din hjemmeside så brug et åben format.

0 0
Benjamin Jensen 27-05-2011 00:07:24

Det er åbenbart ikke kun Apple der har set lyset. Flash egner sig ikke til telefoner. Ja, det egner sig ikke engang til bærbare der kører på batteri.

0 0
Michael 28-05-2011 01:43:08

Det er ikke flash der er problemet. Det de amatører der sidder og skriver dårlig AS kode.
Grunden til at apple ikke har valgt at lægge flash i deres browser er fordi at de allerede ved i forvejen af hver 6. mac der går ned er på grund af flash.

0 0
27-05-2011 12:01:43

Det er muligt flash ikke egner sig til smartphones, men det ændrer ikke ved at der er flash overalt på nettet. Jeg vil hellere selv have mulighed for at vælge om flash skal vises, frem for at M$ eller Apple tager beslutningen.

Umiddelbart ser det dog ud til at de nyest dual core mobiltelefoner klarer flash meget fint.

0 0
David 27-05-2011 15:55:23

Fair nok, vi er forskellige og det er jo fint nok :) jeg synes det er super positivt at MS og Apple fokuserer på at optimere end åben standard, i stedet for at binde sig til et properitært format ejet af et enkelt firma. Det ser virkelig ud til at MS har fået optimeret deres HTML5 rendering, og det skuber hele markedet i den rigtige retning. Jeg ville ønske at Google gjorde det samme. Selv Galaxy II kører markant bedre med flash slået fra.

0 0
David 27-05-2011 08:34:28

Flash egner sig overhovedet ikke til video. Jeg har altid synes at det var en fejl at man begyndte at bruge Flash til video, det kræver utroligt mange resurser i forhold til at se den samme video i en alm. videobrowser i mpeg4 format. Derudover har det forsinket udviklingen af en god åben video standard. Jeg har derfor altid været på Apples side.

0 0
Bo Westerby 26-05-2011 17:54:17

Ret sexede funktioner der....

0 0
Rene 26-05-2011 17:52:10

Jo hurtigere der kommer åben formater jo bedre.

0 0

Om brug af cookies