Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ingen hjælp til telefonkunder

Ingen hjælp til telefonkunder

EU-kommissionen fordømmer teleselskabernes kunstigt høje priser på opkald fra fastnet til mobilen, men herhjemme vil videnskabsministeren ikke gribe ind.

EU-kommisionen kritiserer europæiske teleselskabers høje priser på opkald foretaget fra fastnettelefoner til mobiltelefoner.

Derfor er Forbrugerrådet og Enhedslistens teleordfører Per Clausen gået sammen og har opfordret videnskabsminister Helge Sander (V) til at tage affære, inden EU-kommissionen kommer med et påbud om at sætte priserne ned, skriver epn.dk.

EU's telekommissær Viviane Reding og EU-konkurrencekommissær Neelie Kroes har udtalt, at de forventer at se teleselskabernes engrospriser for fastnetopkald til mobilnet - de såkaldte termineringspriser - fastsat til maksimalt 28 øre per minut. De danske teleselskaber opkræver i dag 68 øre.

Men Helge Sander vil i stedet forholde sig afventende og se, hvad EU-kommisionens udspil bliver. Han henviser i stedet til, at prisen allerede er faldet fra 1,25 kroner i minuttet, til de nu 68 øre.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies