Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ingen opmærksomme på hacking og virus på mobilen

Ingen opmærksomme på hacking og virus på mobilen

Medierne snakker om det, analytikerne advarer, producenter forbereder sig, men brugerne sidder alligevel udvidende. Virus, spam og hacking af og via mobiltelefonen er blevet erfaret i praksis, men brugerne føler sig stadig uoplyste.

De fleste kender ikke til omfanget af virus og hacking på mobiltelefonen. Det viser en ny undersøgelse.
De fleste kender ikke til omfanget af virus og hacking på mobiltelefonen. Det viser en ny undersøgelse.

Mobiltelefonerne har større processorer, mere omfangsrige styresystemer, og flere megabyte og kilobit at gøre godt med. Meget spændende og interessant for de fleste, men også mere harmfuldt. Jo mere kraft mobiltelefonen får, jo større er chancen og jo lettere er det at hacke og sende spam og virus ud direkte på mobilen.

Det har fået mobiloperatøren Netcom til at foretage en undersøgelse blandt 1900 privatpersoner, omkring hvor oplyste de er omkring faren i bukselommen. En undersøgelse som viser skræmmende resultater.

22 procent siger de ved at der er forholdsregler man kan tage, mens kun 12 procent kender til selve forholdsreglerne.

Kun otte procent bekymrer sig om virus på mobiltelefonen, og 12 procent om hacking. Til sammenligning har 26 procent sagt de har modtaget en form for spam på mobilen og ni procent har modtaget uønskede beskeder. Desværre siger undersøgelsen intet om, hvor mange der har oplevet virus.

På trods af den store uvidenhed mener Netcoms sikkerhedsdirektør, Dag Anders Bodal at det er let at beskytte sig mod angreb. Som sædvanlig er det den typiske melding, sluk bluetooth når du ikke bruger den.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies