Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ingen regler for mobilbrug

Ingen regler for mobilbrug

Børn og unge har ingen regler for brug af mobiltelefon og internet. Professor mener det er et udtryk for tillid til børnene.

Teenagerne er mere eller mindre konstant online – enten på mobilen eller også på nettet. Mange af dem sender i snit 100 sms’er i løbet af dagen, og når de sidder foran computeren, er de logget på MSN Messenger.

Det er en ny EU-rapport, som viser mobil og internetforbruget blandt de 12-18 årige.

Når børnene er små, er forældrene gode til at sætte grænser, men når poderne nærmer sig teenageårene, så får de næsten lov til selv at styre hvor meget de vil være online - enten på mobilen eller også på internettet. Professor Birgitte Tufte fra Copenhagen Business School (CBS) siger til Politiken, forældrene har tillid til deres børn.

Hele 88 procent af forældrene lader deres børn bruge MSN, surfe på nettet og spille spil når de har lyst. Når det kommer til brugen af mobiltelefonen, så har børnene også her frit spil. Ifølge EU-rapporten, så har 74 procent af de danske forældre heller ingen regler for børnenes forbrug.

Stigningen i brugen af internet og mobiltelefon betyder også, at de unge EU-borgere bruger mindre tid foran fjernsynet, og læser mindre end de tidligere har gjort.

Undersøgelsen har fundet sted i blandt 7.393 personer i Danmark, Belgien, Frankrig, Estland, Grækenland, Italien, Portugal og England.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies