Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Insider: Samsung dræber iPhone-dræber

Insider: Samsung dræber iPhone-dræber

Samsungs direkte iPhone-rival, Galaxy Alpha, står til en tidlig exit ifølge kilder tæt på den sydkoreanske tech-gigant.

Samsung vendte hoveder og skabte røre da de tilbage i august lancerede luksusmobilen Galaxy Alpha. Bare 6,7mm tynd er den mens den forener stilfuldt ydre og ædle materialer som Samsung længe havde droppet til fordel for praktisk plast.

Til trods for det vellykkede design, flotte præstationer og gode anmeldelser er enden dog muligvis nær for Alpha. Sydkoreanske ETNews skriver at kilder tæt på Samsung bekræfter at Alpha-produktionen udfases til fordel for Galaxy A5, et prisvenligt alternativ til Alpha i mellemklassen.

Udfasning betyder imidlertidigt ikke at Alpha udgår helt fra kataloget. Insider-kilden beretter at produktionen af dele fortsætter frem til starten af februar og fortsætter indtil inventaret slipper op.

Et øget fokus på pris

Samsung Galaxy Alpha var ellers set som et direkte rival til Apples iPhone 6, en mobil hvor Samsung ikke sparede på hverken materialer eller ydelse og dermed et oplagt alternativ til Apples populære mobil. En satsning som ikke gik hjem for producenten.

Den indirekte afløser til Galaxy Alpha, Galaxy A5, arver de samme fine designtræk, dog med et mindre ambitiøst maskineri under motorhjelmen, som dog opvejes af et kamera med lidt højere opløsning (13 megapixels), et større batteri (2300 mAh) samt et større display på 5 tommer.

De selvsamme industrikilder forklarer Alphas retrætte som et øget fokus på entry- og mid-level segmentet hos Samsung. Samsung Galaxy A5 fik debut i Kina i december og forventes at få dansk debut i købet af januar.

Galaxy A5 koster i dag 2,599 RMB, eller omtrent  2500 kroner før told og afgifter. Find den bedste pris på Galaxy Alpha her.

Læs også: Samsung lancerer to metalmobiler: Galaxy A3 og A5

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Claus Jul Larsen 05-01-2015 13:31:58

Jeg kan godt acceptere samsung, hvis al bloatware bliver fjernet eller man kan selv fjerne dem.

Siden Samsung har valgt at droppe Galaxy Alpha så må det betyde. at de laver en prisbillig model som sagtens kan matche den opblæste iPhone6. Ellers giver det ingen mening.

0 1
Robert 02-01-2015 21:02:15

Ja der har rullet hoveder hos Sammy og de har følt hvad der sker for en producent hvor design og UI har stået stille så længe. Jeg er heller ikke ked af at give dem ris med på vejen, men jeg føler at de virkelig har satset alt på S6'eren, nu må vi se den bliver jo afsløret indenfor et par måneder.

1 2
N 02-01-2015 21:53:44

Lad os nu se. De første leaks viser i hvert fald ikke noget banebrydende. Men håber da de kommer med noget godt :-)

4 1
Om brug af cookies