Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Intel og Apple samarbejder om næste iPhone

Intel og Apple samarbejder om næste iPhone

To af IT-verdens allerstørste giganter slår pjalterne sammen i rygtet samarbejde.

En ny storalliance er under opsejling, ifølge kilder tæt på chipfabrikaten Intel. Op mod et tusinde Intel-ansatte skulle efter VentureBeats oplysninger, være i færd med at arbejde på Apples nye iPhone.

De komponenter som Apple efter forlydenderne skulle få fremstillet af Intel, er selve modemmet som blandt andet skal sikre sikker og hurtig 4G-forbindelse. Hidtil er det Qualcomm der har været storleverandør hos mærket med æblet.

Intels administrerende direktør, Brian Krzanich, oplyser ikke om nogen stor ordre fra Apple, men bekræfter, at Intels kommende topchip til mobilantenner, Intel 7630, vil finde vej til nye produkttyper i 2016.

Læs også: Nye tests slår fast: Batteritid i iPhone 6s svinger kun 2-3 %

Tættere samarbejde i fremtiden

Partnerskabet kommer i kølvandet på forsyningsissues til Apples A9-processor, som blandt andet findes i den seneste iPhone 6S. Med den store efterspørgsel er Apple afhængig af produktionskapaciteten fra to leverandører: Samsung og TSMC.

Unavngivne kilder peger nu på, at Apple arbejder på at slå både modem og processor sammen til en enkel chip. Et træk der vil give mærkbare fordele i produktionskapacitet samt strømforbrug.

Her udpeges Intel som en strategisk vigtig partner, da selskabet kan tilbyde på dagens mest avanceret 14nm procesteknologi sammen med en modemløsning.

Hvis et sådan samarbejde finder sted i fremtiden, vil begge selskaber derfor stå med stærke kort i mobilmarkedet.

Se også: Apple iPhone 6S - den fremtidssikrede iPhone [TEST]

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies