Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Internet i togene fra nytår

Internet i togene fra nytår

Sjællandske pendlere får internet i togene inden udgangen af dette år. I 2008 vil dette også gælde for strækningen Aarhus-København.

Snart vil visse DSB-afgange gøre det muligt for pendlere at kunne bruge internettet og derved få noget arbejde fra hånden, når de sidder i toget.

DSB skulle efter sigende kunne tilbyde pendlere mellem København og Korsør, at de i løbet af indeværende år kan bruge internettet på såvel deres mobiltelefoner som deres bærbare computere.

Hidtil har internettet i DSB-togene kun været på forsøgstadiet i et samarbejde med TDC – og det har mere end levet op til forventningerne.

Snart vil også pendlere mellem Aarhus og København nyde godt af internettet. Og i kølvandet derpå vil også strækningen Holbæk og Kalundborg samt strækningerne ned over Sjælland komme med på vognen.

Ved at implementere internettet i togene, kan det sågar komme både virksomheder samt pendlere til gode, idet man på denne måde kan udføre sit arbejde, selvom man opholder sig i toget. På nuværende tidspunkt er der dog ikke noget konkret forslag for, hvor meget det vil komme til at koste for brugerne.

Ifølge Bjørn Wahlsten, salgsdirektør for DSB, arbejder man i øjeblikket på fire modeller, der ikke behøver udelukke hinanden:

1. at have bredbånd som en fast bestanddel for rejsende på 1. klasse

2. at alle passagerer har mulighed for at købe et login på begrænset tid

3. at tilbyde pendlere, som allerede har bredbåndsabonnement hos TDC gratis internet

4. at personer med pendlerkort kan købe tidsubegrænset adgang.

Hos DSB har man endnu ikke lagt sig fast på, hvilken eller hvilke af modellerne, man vil tage i brug. Men man har dog ikke i sinde at tjene på internettet. Wahlstein udtaler, at formålet med internet i togene er at få flere kunder.

Indtil videre er den største hurdle for DBS og TDC at få alt det tekniske på plads, idet man skal have signalet til bredbåndsforbindelsen til at kunne skifte fra den ene mast til den anden, når toget kører rundt ude i landet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies