Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Internettet er døende; længe leve applikationerne!

Internettet er døende; længe leve applikationerne!

Vores internetbrug står overfor et paradigmeskift, og linjerne er trukket op...

Det er en slet skjult hemmelighed, at Apple med lanceringen af deres App Store til deres iDevices fik ændret måden, vi som forbrugere tilgår og anvender internettet på.

Førhen gik man hen til sin computer, åbnede en browser, surfede hen til det website man var interesseret i, og kiggede så indtil man var færdig.

I dag har langt de fleste af os smartphones, og alle styresystemer har efterhånden deres egne App Stores.

Det betyder, at man på telefonerne i større og større grad nu har applikationer liggende til de sites, man besøger og bruger hyppigst. Krak har en app. Rejseplanen har en app. Bøvling Klit sommerhusudlejning har en app. Ej, ikke endnu - men det burde de!

Det korte og det lange er, at slutbrugerne i dag er blevet mere målrettet i deres surfning; fra at hoppe rundt på må og få, ledende efter guld-sites, har man nu den direkte sti liggende på sin telefon.

Det betyder så, at trafikken flyder i mere og mere målrettede strømme - strømme som reklame-folket er meget interesserede i; det er blevet utroligt meget nemmere at ramme sin målgruppe, efter der er kommet apps til!

Men det betyder også, at alle holder øje med Apple; en ny rapport fra USA viser, at de amerikanske smartphone-ejere nu bruger flere minutter med deres apps, end de bruger på at surfe på nettet “på den gammeldaws måde”...

Har Apple slået internettet ihjel, blot for at erstatte det med apps?

Overhales nettet af apps?

Noget kunne godt tyde på, at nettet er ved at blive overhalet af apps, på samme måde, som salget af CD'er for et par år siden blev overhalet af salget af MP3-filer?

Jeg bruger efterhånden kun “det åbne internet” til at foretage søgninger med - resten af min internet-tilgang foregår allerede gennem apps.

Dermed ikke sagt, at internettet er ved at dø - slet ikke! Det er jo ikke som om telefoni er uddød, bare fordi vi har instant messaging og e-mail. Og fastnet-telefonen hænger stadig ved, til trods for IP-telefoni og mobiltelefoner.

Blot vil det fremover blive sværere for firmaer der leverer mobileenheder, at bruge “verdens bedste webbrowser, der leverer det ÆGTE internet!” som salgsparameter, når brugerne alligevel hellere vil ha’ en app.

Det bliver spændende at se, hvordan og hvor hurtigt konkurrenterne får sparket mere gang i deres app stores - eksempelvis skal BlackBerry have fyret op under deres app store, hvis ikke deres ellers glimrende PlayBook skal dø en stille og ubemærket død grundet manglende brugertilslutning.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Katron 28-06-2011 16:44:49

Træk mig nu baglæns ind i fuglekassen.

Det du prøver at sige er, at app's er populære, og jo flere app's der konstant dukker op, jo mere tid bruger folk på dem??? Det gir jo ingen mening. Det ville jo svare til, at jo flere hjemmesider der er på internettet, jo mere vil det blive brugt.. Ahh den må du længere ud på landet med... :)

Den undersøgelse kan ikke bruges til en dyt. Jeg garanterer at 80% af det registrerede tidsforbrug ligger på 2 apps alene, nemlig twitter og facebook.

Er undersøgelsen lavet på applebrugere alene, eller er det på US apps generelt??
Er det generelt, så er apple jo lidt i baggrunden, for er det ikke noget med Android er de største spillere på det amerikanske marked?? Det var de ihvertfald engang sidste år. Blackberry er vist også pænt stærkt repræsenteret, og selvom nokia ikke sælger godt på det amerikanske marked, så sælger de alligevel en del units alligevel.

Er der taget højde for widgets, som jo et eller andet sted automatisk går online??

0 0
Jon 28-06-2011 14:27:17

Det er da en gang vås at fyre af.

Uden internettet, havde man slet ikke adgang til de Apps og oplysninger, da de netop kræver net, for at kunne hente.

Kan da slet ikke se nogen mening med det du skriver.
"Har Apple slået internettet ihjel, blot for at erstatte det med apps?"
Nej, Apple har overhovedet ikke slået internettet ihjel. Uden internettet var der ikke adgang til iCloud, App Store, eller diverse ting og sager.

Og når man kigger på den graf du har linket til i overstående billede, så står der jo intet om internettet, men om forbruget af web (hjemmesider og den slags).

Og det du skriver med: "Blot vil det fremover blive sværere for firmaer der leverer mobileenheder, at bruge “verdens bedste webbrowser, der leverer det ÆGTE internet!"

Der er da ingen web browser, der kan levere internet. Hvis det var tilfældet, hvad skulle vi så med internet udbydere så som TDC, Fullrate, Telia mm.?

Web browseren fungerer som en slags oversætter, for de hjemmesider man nu engang slår op. Folk har siddet og kodet i et givet tekstdokument, i et "sprog", som browseren er programmeret til at forstå, og så oversætte det til visuelle oplysninger, billeder, mm.

Så nej, Apple er ikke ved at slå internettet ihjel, og Apps er ikke ved at overgå internettet. men derimod, så er Apps og Apple ved at overgå web browsing, hvilket er en helt anden ting.

0 0
Kristian 28-06-2011 16:52:31

Lyt til kloge åge her. Han har fat i noget..!

0 0
Anders Kreinøe 28-06-2011 14:23:55

Langt de fleste Apps bruger jo også internettet. Så vil nærmere påstå at de apps i omtaler her, som værende "dræbende" for internettet, nærmere er med til at udbrede brugen af internettet. Mon ikke de i mener er www, altså den del af internettet som består af hjemmesider, som man tilgår gennem en browser.

0 0
28-06-2011 19:15:49

Helt enig, igen et indlæg fra mobilsiden.dk, hvor det forfatteren bærer tydeligt præg af ikke at vide vedkommende snakker om (det må antages at være en begrebsmæssig forvirring, når forfatteren ikke kan skelne WWW og den måde apps tilgår internettet).

Derudover bærer artiklen præg af modsigelse. Jeg vil citere:

Internettet er døende; længe leve applikationerne!

Dermed ikke sagt, at internettet er ved at dø - slet ikke! Det er jo ikke som om telefoni er uddød, bare fordi vi har instant messaging og e-mail.

Okay, så kunne det være, at man skulle have valgt en anden overskrift, eller bruge fem minutter på at tænke over hvad man ville kommunikere med sin artikel.

Førhen gik man hen til sin computer, åbnede en browser, surfede hen til det website man var interesseret i, og kiggede så indtil man var færdig.

I dag har langt de fleste af os smartphones, og alle styresystemer har efterhånden deres egne App Stores.

Det betyder, at man på telefonerne i større og større grad nu har applikationer liggende til de sites, man besøger og bruger hyppigst.

Og det gør man ikke i dag? Udviklingen går jo netop mod mere browserbrug og jeg mener generelt det er en fejlslutning at sige, at internettet (eller WWW) bliver overrumplet af apps. Browseren bliver på computermarkedet netop et centralt værktøj med indførslen af HTML5, webapps o. lign. ChromeOS er et fint eksempel på hvilken retning det går. Man kan potentielt foretage redigering af såvel billeder, lyd og videoer som surfe nyheder og spille spil. Angry Birds, programmer til at lave slideshows o. lign. er igen eksempler.

Men det betyder også, at alle holder øje med Apple; en ny rapport fra USA viser, at de amerikanske smartphone-ejere nu bruger flere minutter med deres apps, end de bruger på at surfe på nettet “på den gammeldaws måde”...

Og heraf slutter du, at internettet er døende fordi man bruger mindre tid på traditionel browsing? Det siger undersøgelsen jo netop ikke noget om.

Jeg bruger efterhånden kun “det åbne internet” til at foretage søgninger med - resten af min internet-tilgang foregår allerede gennem apps.

Jeg tror i så fald du er én blandt få. Og hvorfor så ikke gå all in? Du kan sagtens søge fra din mobiltelefon.

Det korte af det lange: Jeg læser dit indlæg som om, at du nu kan konkludere, at apps er blevet populære og at det dermed gør det nemmere for firmaer at ramme deres målgruppe (såvel som reklamer). Dette kan vel ikke siges at være en nyhed, men var snarere selvsagt, da Apple for mange år siden begyndte på "There's an app for that".

0 0
Anders Kreinøe 28-06-2011 14:26:13

Og i øvrigt er begge tal jo stigende, så at sige at noget er døende er måske nok lidt pop journalistik.

0 0

Om brug af cookies