Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Intet forbud mod håndfri mobiltelefoni i bilen

Intet forbud mod håndfri mobiltelefoni i bilen

Justitsminsteren har nu besluttet, at det ikke skal være ulovligt at tale håndfrit i mobiltelefon, mens man kører bil. Det kan ikke dokumenteres, hvor farligt det er, lyder begrundelsen.

Der bliver ikke noget forbud mod at tale håndfrit i mobiltelefon, når man kører bil. Det har Justitsminster, Lene Espersen, nu besluttet.

Der er ingen tvivl om, at det kan være farligt at tale i mobil, mens man kører bil - selvom man følger loven og har heasettet i ørerne og begge hænder på rattet. Alligevel har justitisministeren nu bestemt, at det ikke skal være forbudt at tale i mobil, mens man kører - når bare man holder hænderne solidt placeret på rattet.

Beslutningen om, at det ikke skal være ulovligt at tale håndfrit i mobilen på i bilen har Lene Espersen taget i samråd med politiet. Begrundelsen er, at det kan være svært at vurdere præcis hvor distraherende det er, at tale i mobil. Nogle vil argumentere for, at det ikke er meget anderledes end at tale med passageren ved siden af - eller lytte til et spændende program i radioen.

Så indtil videre skal vi ikke regne med restriktioner på området. Derfor må det være op til den enkelte mobiltalende billist at have opmærksomheden rettet mod den omgivende trafik, selvom kæresten snakker i den anden ende.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies