Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iOS 5 beta 3 viser diskrete updates

iOS 5 beta 3 viser diskrete updates

Her er et lille overblik over nogen af de nye updates i det kommende iOS 5.

Apple har frigivet beta 3 af deres iOS 5, og mens der ikke er meget at se på overfladen, gemmer der sig et par markante ændringer lige under kølerhjelmen.

Den første ændring er en smule grinagtig - men ikke desto mindre bliver det NU, i 5. revidering af iOS, muligt at vælge sin egen SMS-tone.

Og måske Apple er blevet inspireret af Google+, i hvert fald kan man i iOS 5 Beta 3 få fuld kontrol over publicering og anvendelse af lokalitetstjenester; ved opsætning af en ny enhed, kan man vælge at slukke helt og aldeles for lokalitetstjenester fra første færd - og det helt ned til de instanser der er indbyggede i styresystemet, f.eks. triangulering af mobilnetværk, diagnostik-værktøjer og trafik i kort-applikationen. Man kan tilmed slå lokaliserede reklamer via iAds fra på denne måde.

Assistive Touch har fået et nyt kontrolpanel, for at hjælpe dem der har brug for basale kontrol-funktioner i telefonen, uden at skulle bruge hjem-knappen, til at navigere i de aktive applikationer eller indstillings-menuen.

Ved at trykke på et selvvalgt `hot corner´ dukker der en sort-hvid, højkontrast skærm op, der lader dig tilgå funktioner såsom volumen eller tilmed et ryst af telefonen (virker som ctrl/cmd+Z for dem der ikke var klar over det).

En nyhed der fik mig til at tænke `endelig´er du nu kan slå opkald fra, når du er i udlandet, men lade data være slået til! Det giver også muligheden for at køre ferien rent på Skype.

Der kommer også et direkte link til iTunes fra din musik applikation, så du kan komme direkte over og købe mere, når du kører rundt i din musiksamling.

Af andre ændringer nævnes, at alle videoer nu bliver flyttet til video-app'en, at Safari får flere facetter i sit kontrol-panel (man kan nu slette cookies og får adgang til andre advancerede indstillinger!), og så kan man nu tilføje en ny e-mail konto direkte fra Mail-app'en, uden først at skulle ind igennem Indstillinger -> E-post, kontakter, kalendere -> Tilføj ny konto.

Hastigheden og afviklingen af programmer er væsentligt forbedret, og tyder på, at en Gold Master nok ikke er særlig langt væk?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies