iOS 5 løfter iPhone og iPad (minitest)

Den kommende opdatering til iPhone og iPad løfter produkterne til nye højder, mener norsk mobilsite. Her er et par af hovedpunkterne.

iOS 5 løfter iPhone og iPad (minitest)

Til efteråret får du en bedre iPhone”, skriver den norske mobilsite Amobil.no, som har testet Apple iOS 5. Her bringer vi et par af konklusionerne og nyhederne.

Det første man bemærker med iPhone og iPad opdateringen er at iTunes er fraværende i setup-processen, da det ikke længere er nødvendigt, at sætte telefonen til computeren, for at sætte den op første gang.

Selvom det er et fremskridt, er der stadig ingen muligheder for at anvende en iPhone eller iPad med flere computere. Således må man stadig vælge om det er den bærbare eller stationære computer, som ens Apple-enhed skal synkroniseres med.

Man kan heller ikke undvære iTunes i forbindelse med kommunikationen mellem computeren og enheden. iTunes indeholder stadig drivere, som gør det muligt at oprette forbindelsen. Og derfor, kan iTunes ikke blot afinstalleres.

iCloud fungerer bare

Med iOS 5 åbner Apple tjenesten iCloud, som gør det muligt at gemme ting fra mobilen “i skyen”. E-mail, kalender, kontakter og programmer kan synkroniseres med iCloud. Det samme kan billeder og musik.

Amobil.no fortæller, at fotodeling via skyen, hvor billeder taget med iPhone automatisk dukker op på iPad, fungerer glimrende.

iCloud minder i nogen grad om Googles synkroniseringstjenester som kendes fra Android-mobilerne.

Store ændringer på låseskærmen

Apple har foretaget en del justeringer på låseskærmen, som gør betjeningen i dagligdagen lettere.

Når der fremover dobbeltklikkes på hjemtasten, kan kameraet aktiveres via et kameraikon – uden at låse mobilen op. Der kan nu zoomes i kameraet med to fingre (multitouch) – hvilket dog ifølge Amobil.no ikke fungerer særligt overbevisende.

“Volumen op” kan anvendes som kameraudløser, men der er ingen autofokus ved at holde tasten halvt nede.

En anden nyhed er mulighed for at sortere billederne i galleriet.

Nye finger-funktioner

På iPad tilføjer iOS 5 mulighed for at skifte mellem applikationer, ved at trække fire fingre horisontalt over skærmen. Og i stedet for at benytte hjemtasten, kan man nu blot samle fingrene, hvorefter man kommer tilbage til hjemmeskærmen.

Det er også muligt at flytte tastaturet på iPad-skærmen. Tastaturet har på iPhone fået tilføjet snabel-a, så det er hurtigere at indtaste e-mail adresser.

Notifikationer som på Android

Topgardinet som blev opfundet på Android-systemet, har Apple åbenbart synes var en fremragende idé.  I hvert fald er en tilsvarende funktion indført i iOS 5.

I gardinet modtager man fremover varsleringer fra programmer såvel som besked om nye SMS’er og ubesvarede opkald.

Fra låseskærmen kan man gå direkte til en SMS, ved at trække ikonet mod højre på særmen.

Foretrækker man de gamle bokse med beskeder midt på skærmen, kan toplinien slåes fra.

Andre småfunktioner

I App Store er der også et par nyheder. F.eks. en omskifter, hvor man kan hurtigt kan tilslutte mobilen til trådløst netværk, når der skal hentes store applikationer ned. Desuden er 20 MB download-grænsen ved download via mobilnettet, forøget.

Safari browseren har i øvrigt fået faner, som det kendes fra browsere til computere.

Alt i alt er Amobil.no meget tilfreds med iOS 5 som udkommer officielt til efteråret.

Eksternt link:
Læs hele Amobil.no’s gennemgang af iOS 5

Apples reklame for iOS 5

Mere nyt om emnet

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. mobilsiden kunne ikke lade være. Allerede d. 9/6/2011 publicerede vi en opfølgning med historien om Nyt trådløst tastatur til iPad – Fortsættelsen om emnet kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..