iOS 7.1 nærmer sig. Se her hvad du har i vente

Mobilsiden har testet løs af Apples fejlrettelser og forbedringer til iOS 7. Se her nogle af de ting, du kan se frem til med iOS 7.1.

iOS 7.1 nærmer sig. Se her hvad du har i vente

Siden Apple i september udrullede deres iOS 7 opdatering, har brugerne klaget over hakken, sprutten og genstart fra det ellers så pålidelige mobile styresystem. 

Opdatering har været en helt ny begyndelse for Apple, og fejlrettelserne dertil har været længe undervejs. Den offentlige tilgængelige software hedder i skrivende stund iOS 7.0.4 eller 7.0.5. 

Versionen som vi alle venter på hedder iOS 7.1. Opdateringen har Mobilsiden.dk allerede testet på både iPhone og iPad, og vil i den sammenhæng lige opremse nogle af de små forbedringer, som du kan glæde dig til.

ios 7.1

Perspektiv kan slåes fra

Et af de mange kritikpunkter fra iOS 7 er “Parralax”-effekten. Altså det her med, at baggrundsbilledet bevæger sig, når du bevæger enheden. Effekten er ofte misforstået af mange, der istedet irriterer sig over, at der nu er zoomet ind på billedet af børnebørnene.

Med iOS 7.1 vil der ved valg af ny baggrund kunne vælges “Perspektiv” til eller fra. På den måde kan effekten slåes fra seperat på baggrundsbilledet, så de nye, flotte animationer beholdes.

Lynende hurtig

Software-mandskabet hos Apple har forbedret brugeroplevelsen betragteligt, hvilket betyder, at navigationen rundt i menuer og apps er på højde med, hvis ikke endnu hurtigere end, på iOS 6.

Dette mærkes særligt på iPad, der ellers siden iOS 7 har været en sløv padde i betjeningen. 

ios 7.1

Kalender-overblik som før

Kalenderen fik sig en kæmpe overhaling med iOS 7, men igen var kritikerne efter Apple, fordi det nu betød et farvel til det velkendte månedsoverblik som brugerne havde vænnet til. 

Med iOS 7 er der nu tilføjet en lille knap ved siden af søgeikonet øverst på iPhone. Trykkes der på den, så er overblikket tilbage som før.

ios 7.1

Små tweaks på udseendet

Det er ikke kun fejlrettelser under motorhjelmen som iOS 7.1 byder på. Apple har igennem hele testfasen lavet små designmæssige ændringer af blandt andet telefondelen, sluk-delen og tastaturet. Her er der altså ikke tale om noget “breaking news”, som ved opdateringen til iOS 7, men blot små justeringer. 

Som ved alle Beta-versioner, så kan vi ikke garantere, at alle overstående ændringer vil være at finde i den offentlige iOS 7.1-version, der forventes klar indenfor en måned. Dog ser vi ingen grund til at Apple skulle fjerne dem på dette tidspunkt.

Seneste nyt om emnet

Her finder du efterfølgende nyt og anvisning til de seneste nyheder om emnet. mobilsiden fortsatte fortællingen. 9/2/2014 fulgte redaktionen op med fortællingen om Sikkerhedshul på iPhone rettes med iOS 7.1Klik her og læs historien.. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.