Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iOS 8 får måske indbygget Shazam musikgenkendelse

iOS 8 får måske indbygget Shazam musikgenkendelse

Nye rygter peger på, at Apple samarbejder med Shazam om indbygget musikgenkendelse i kommende version af iOS.

Den London-basede virksomhed Shazam er velkendt i techverdenen for deres apps til musikgenkendelse fra mobilen. Det fungerer ved, at microfonen opfanger musikken og søger nettet for match. I skrivende stund kan søgeresultater allerede bruges til at finde nummeret hurtigt i Apples iTunes musik-butik eller til tjenester som Spotify eller rdio. 

iOS 8: Nu skal Apples udskældte Kort forbedres

Nu forlyder det, at Apple vil samarbejde med Shazam om indbygget musikgenkendelse med iOS 8, der er det kommende styresystem til Apples iPhone, iPad og iPod Touch. Det er desuden planen, at man skal kunne spørge Siri om hjælp, til at finde musikken. Det skriver Bloomberg via Cult Of Mac.

iOS 8 får flere apps fra Mac - se hvilke her

Siden Apple introducerede stemmekontrollen med iPhone 3GS i 2009, har iPhone kunne fortælle hvilken sang der spiller på mobilen. Efter Siri’s ankomst i 2011 er samme funktionalitet videreført, men det gælder altså lokalt musik som i forvejen afspilles på mobilen, og ikke musik som opfanges fra mikrofonen. 

Apple har selvfølgelig ikke bekræftet noget endnu, så vi må afvente og se hvad WWDC (udviklerkonferencen) i juni byder på.

Kilde: Bloomberg via Cult Of Mac.

 
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies