Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iOS 8: Nu skal Apples udskældte Kort forbedres

iOS 8: Nu skal Apples udskældte Kort forbedres

Kritikken har siden iOS 6 haglet ned på Apples egen “Kort”-app, men nu tyder det på, at den skal forbedres med iOS 8.

Da Apple lancerede iOS 6 i 2012, havde de erstattet Google Maps app’en med deres egen Kort-app. Apples egen løsning bød på flottere og mere overskuelig kortmateriale, samt turn-by-turn navigation, hvilket dengang lød til at være årsagen til skiftet, da Google efter sigende ikke ville lade iOS brugere få adgangen hertil.

Apple fikser kortapp - sådan cirka

Vi har tidligere skrevet, at Apple Maps er mere data-effektiv end Google Maps. Apple havde nemlig gjort deres nye “Kort” app vector-baseret, hvilket for brugeren bidrog mindre dataforbrug og derved en enorm flydende brugeroplevelse. Android brugerne har haft vectorbaseret kortmateriale siden Google Maps 5.0, der var klar tilbage i 2010 på den konkurrende platform.

Apple udsender iOS 7.1 - hent den nu

Nu skal Apple Maps forbedres

Ifølge 9To5Mac, så forlyder det fra kilder, at Apple nu endelig vil forbedre deres Apple Maps, og derved følge op på et tidligere løfte om forbedring. Da Apple introducerede udviklerne for iOS 7 i sommeren sidste år, havde udseendet fået sig et gevaldigt løft, og som vi har beskrevet i denne anmeldelse Apple iOS 7 - Når en ny start lover godt

Der forventes derfor heller ikke markant udseendetsmæssige ændringer, og heller ikke ikke i kortmaterialet, men tværtimod forbedringer på data’en bag. iFølge kilderne, så vil iOS 8 endelig byde på offentlig transport som en del af den integrerede app. Denne feature har, som de fleste af jer ved, jo længe været tilgængelig på søgegigantens Google Maps.

Nokia hjælper iPhone-brugere med Maps

I skrivende stund kan Apples egen kort ikke selv fortælle brugeren, hvilken bus der kører fra A til B. Dog kan den indtastede rute retfærdigvis med et klik, tages over i en anden app som “Rejseplanen”, hvor information så bliver tilgængelig.

Traditionen tro så er Apple formentlig klar til at løfte sløret for iOS 8 på den årlige udviklerkonference(WWDC), så udviklerne har god tid til at optimere deres apps indtil offentlig lancering senere på året.

Hvilken kort-app bruger Mobilsidens iPhone-læsere? Apples egen eller Google Maps? 

Kilde: 9To5Mac

 
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter Lyck 12-03-2014 12:03:14

Jeg bruger Google Maps(jeg er ikke bekendt med at Apple Maps findes til Android, så det giver sig selv), men jeg synes mange af de ændringer der er kommet til Google Maps, har gjort det til et ringere produkt. De er gået efter det minimalistiske og er desværre gået for langt, der er stort ingen funktioner tilbage.

Havde de beholdt funktionerne i Google Earth, så var det ok, men Google Earth er lige så ringe.

Da Apple Maps kom, var helt klart nummer 2, men jeg gætter på at de kommer til at stå lige.

2 3
Peter Frederiksen 14-03-2014 11:06:32

Det tror jeg nu ikke, alle som jeg kender kollegaer og venner bruger G-maps på der IOS ting..

Samt lejet jeg en bil i Torino med en Ipad mini 3G (som en del af servicen) , og blev sendt på en mindre dødsrute ture, ned af ensrette veje i modsat kørsel... men havde nu heller ikke læst folderen fra udlejeren BRUG GARMIN APPen!

0 0
Khalid H. A. 12-03-2014 10:07:06

Det er utroligt at i ikke nævner noget om Here Maps til WP.

3 3
hellas7 12-03-2014 11:27:55

lige til info: Denne artikel handler om at Apple er ved at forbedre deres egen Maps-app i ios 8. Den omhandler ikke hverken here maps eller wp

4 4
Steffen M 13-03-2014 13:09:43

Den handler jo ikke kun om Apples Maps, eftersom der sammenlignes med Google indtil flere gange. Så var det måske på sin plads at nævne andre også, når man nu laver sammenligninger og nævner hvilke funktioner Apple Maps mangler.

0 0
Khalid H. A. 12-03-2014 12:37:12

Ja, ja, det er jeg godt klar over... men læs lige denne......Android brugerne har haft vectorbaseret kortmateriale siden Google Maps 5.0, der var klar tilbage i 2010 på den konkurrende platform.

4 3
Peter Lyck 12-03-2014 20:59:47

Det ville også være dybt fjollet at lancere et nyt kort uden at implementere vektorgrafik. Men samtidig er der jo ortofotos, som jo formentlig ikke er vektorgrafik, det ville ikke give mening. Dertil kommer de mange flader i byerne som jo formentlig heller ikke kun er raster.

Men ja apple prøver at score nogle billige point

1 2
Om brug af cookies