iOS 8’s Familiedeling samler hjemmefrontens Apple-grej

Brugerprofiler fandt ikke vej til iOS i år, men istedet har Apple gjort det lettere at administrere familiens enheder.

iOS 8’s Familiedeling samler hjemmefrontens Apple-grej

Mange iOS-brugere havde sikkert håbet på, at Apple ville give mulighed for brugerprofiler, så hjemmets iPad f.eks. kan fungere på samme måde, som den stationære computer har gjort de sidste mange år. Dog lader det ikke til, at Apple ønsker at bidrage til tanken om, at iPad skal sammenlignes med en gammel stationær computer, og at familien skal holde sig begrænset til én iOS-enhed. 

Istedet har Apple introduceret Familie-deling med iOS 8. Funktionen, som er en udvikling af den nuværende “Deling i hjemmet” funktion, lader en familie på op til seks iOS enheder, dele indkøb fra både iTunes, iBooks og App Store købt fra samme konto og kreditkort. Familiemedlemmerne kan tilgå de andres indkøb seperat, og altså selv vælge om musikken eventuelt skal streames eller downloades til enheden lokalt. 

Apple præsenterer OS X Yosemite – enhver iOS brugers drøm

Forældre kan endda opsætte en såkaldt “Spørg om lov” funktion, der sikrer en pop-up meddelese på forældrenes iOS-enhed, der skal godkendes, hvis køb fra ungernes enheder skal gennemføres.

Men Familie-deling er langt mere end blot underholdning. Funktionen kan nemlig også holde styr på familiens samlede kalender, fotos, påmindelser, samt iOS-enhederne og placering hvis ønsket. Det sker ved hjælp fra de brugervenlige apps “Find Venner” og “Find min iPhone”.

Her fra Mobilsiden er vi sikre på, at mange danskere, der hidtil ikke har sprunget ud i fordelene med deling måske vil være mere tilbøjelige efter Apples forbedringer.

Temaet følges op

Flere forhold har spillet ind siden vi bragte denne artikel. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 18/2/2013 havde vi dette at sige med sagen; Kvinder køber mobil anbefalet af venner og familie – Læs her. Vi følger op på temaet. Læs de seneste nyheder her.