Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iOS 9 er nu installeret på 84 % af alle iPhones og iPads

iOS 9 er nu installeret på 84 % af alle iPhones og iPads

Apples iOS 9-styresystem fortsætter med at nå ud til flere brugere. Syv måneder efter udgivelsen er iOS 9 således ude på hele 84 % af alle iOS-enheder.

Foto: Apple.com

Apple har altid kunne det med at få udsendt softwareopdateringer lynhurtigt til sine produkter som følge af den relativt lille portefølje, it-giganten har. Apples evner til at få udbredt sin software til kunderne ses især i de tal, som Apple hver måned offentliggør på sin udviklerside.

Her kan man nemlig måned for måned følge med i, hvor udbredt de seneste iOS-versioner er blandt alle iPhones, iPads og iPod Touches, der har besøgt Apples App Store. Den seneste måling er netop kommet ind fra den 18. april, og nu kan Apple bryste sig af, at 84 % af alle ejere af iOS-produkter har opdateret softwaren til den seneste iOS 9-version. Det er en stigning på 7 procentpoint fra sidste måned.

Læs også: Kæmpeopdatering i iOS 9.3 - hent den nu

Det er cirka 7 måneder, siden Apple udgav iOS 9 den 16. september sidste år, hvilket betyder, at det trods forskellige fejl og problemer undervejs er gået noget hurtigere end hvad der var tilfældet med iOS 8.

Den forrige iOS-version nåede nemlig først de samme 84 % efter 9 måneder og 5 dage, hvor udbredelsen nærmest var gået i stå de foregående måneder. 7 måneder efter udgivelsen af iOS 8 lå udbredelsen nemlig på 81 % - altså kun 3 procentpoint under iOS 9 i dag.

Den 4. april - 6 måneder efter udgivelsen - var Android 6.0 Marshmallow kun ude på 4,6 % af alle Android-enheder.
Den 4. april - 6 måneder efter udgivelsen - var Android 6.0 Marshmallow kun ude på 4,6 % af alle Android-enheder.

Længder foran Android 6.0 Marshmallow

De 84 % udbredelse efter 7 måneder bliver ganske imponerende, hvis man tager et kig på, hvordan det går i Android-lejren.

Selv om den seneste Android-udgave, version 6.0 Marshmallow, først for alvor tog fart i sidste to måneder, hvor markedsandelene blev fordoblet, rækker det stadig ikke til mere end 4,6 % blandt alle Android-enheder et halvt år efter de første Nexus-smartphones modtog softwaren.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies