Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iOS 9 kan slette apps for frigøre plads til opdatering

iOS 9 kan slette apps for frigøre plads til opdatering

iOS 9 kan midlertidigt slette dine installerede apps for at gøre plads til at downloade og installere en iOS-softwareopdatering.

Sådan ser den nye popup ud, hvor du kan vælge at frigøre plads ved at lade apps blive midlertidigt slettet.
Sådan ser den nye popup ud, hvor du kan vælge at frigøre plads ved at lade apps blive midlertidigt slettet.

Har du prøvet ikke at kunne opdatere iOS på din iPhone eller iPad, fordi der ikke er nok ledig plads? Det problem slipper du for med iOS 9.

Læs også: Apple WWDC: Her er nyhederne

Det har været et tilbagevendende problem for mange ejere af Apples produkter med iOS, at du ikke kan downloade og installere en opdatering af iOS-softwaren, fordi der ikke er tilstrækkeligt med ledig plads på enheden.

Selv om de tidligere opdateringer ”kun” har fyldt omkring 1,2 GB, har det stadig været nødvendigt med omkring 4,6 GB ledig plads for at installere den.

Læs også: Se om din iPhone, iPad og iPod får iOS 9-opdateringen

En bruger på MacRumor's forum afslører, at det problem nu er løst i iOS 9 beta 2, hvor en popup fortæller dig, at iOS nu kan slette dine apps midlertidigt for at gøre plads til en problemfri installation af iOS-opdateringen. Efter opdateringen er fuldendt, vil alle de slettede apps automatisk vende tilbage.

iOS 9 kræver kun 1,3 GB ledig plads

Et andet tiltag, som Apple har gjort for at gøre opdateringen til en ny iOS-version mere gnidningsfri, er ved at reducere kravet for ledig plads for at kunne installere en opdatering. Fra at kræve omkring de 4,6 GB med iOS 8 behøver du nu kun at finde 1,3 GB ledig plads for at få iOS 9, når det er klar.

Læs også: Apple vil flytte dig fra Android til iOS med ny app

Alternativt kan du som altid foretage opdateringen gennem iTunes, så du slipper for at tænke på, hvor meget ledig plads, du har tilbage på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies