Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iOS 9.3 beta udgivet: Her er alle nyhederne

iOS 9.3 beta udgivet: Her er alle nyhederne

Apple har udgivet en betaudgave af iOS 9.3 til iPhone, iPad og iPod touch. Få her et overblik alle nyheder i den nye iOS-version.

Foto: Apple

Apple lancerer med jævne mellemrum nye betaudgaver af iOS, som giver et klart billede af, hvad du kan forvente af nye, spændende funktioner og ændringer på din iPhone, iPad eller iPod touch - og det er netop sket i disse dage.

Version 9.3 beta af iOS er nemlig udgivet, hvor de største nyheder fremhæves på Apples egen hjemmeside. De tæller blandt andet en ny natvisningstilstand samt opdateringer til Noter-, Nyheder- og Sundhed.

Automatisk justering af skærmens farvetemperatur

Du har formentligt prøve at ligge med din smartphone under dynen i mørke og nærmest følt dig blændet af skærmens lys på trods af at have skruet helt ned for lysstyrken. Det er der heldigvis en løsning på, som Apple nu tager til sig i iOS 9.3.

Farvetemperaturen på skærmen har nemlig stor betydning for, hvor behageligt (eller ubehageligt) lyset føles. Ifølge Apple viser forskning, at kraftigt blåt lys om aftenen fra skærmen kan påvirke ens døgnrytme, hvor varmere farver er mere behagelige at kigge på.

Læs også: Stor iOS 9-opdatering ude: Her er nyhederne

Derfor tilpasser iOS 9.3 selv skærmens farvetemperatur ud fra klokken og den geografiske placering for at passe sammen med solens nedgang - det vil sige en varmere farvetemperatur om aftenen og natten. Morgenen efter er farvetemperaturen automatisk nulstillet til det normale.

Opdaterede apps

Noter-appen er opdateret med sikring af personfølsomt indhold såsom finansielle oplysninger, sundhedsoplysninger og hjemmesidelogins via adgangskoder eller fingeraftryk med Touch ID.

I Nyheder-appen kan du nu få dit daglige fix af nyheder endnu hurtigere med hastighedsforbedringer og med understøttelse for visning i landskabstilstand på iPhone, lige som videoer kan afspilles direkte fra appen.

Læs også: Apple sagsøgt efter iOS 9 har gjort iPhone 4s ubrugelig

Også appen Sundhed har fået en række forbedringer i iOS 9.3. Der er nu kommet nye slide-menuer inden for kategorierne vægt, træning og søvn, så du nemt kan finde nye apps at tilføje til Oversigt. Appen henter nu også skridt, bevægelse og position direkte fra Apple Watch, hvis du har et sådant.

Nye funktioner til CarPlay

Apple CarPlay, som fører din iPhone over på bilens instrumentbræt hvis understøttet, får også bedre understøttelse af de to apps Musik og Maps.

Med iOS 9.3 kan du nu tjekke spillelisterne ”Til dig” og ”Nyt” ud fra Musik-appen med Apple Musik. Her får du sange, kunstnere og albums håndplukket til dig i bilen direkte fra eksperter.

Apple Maps har også den såkaldte Nearby-funktion – dog ikke i Danmark – hvor du kan finde alt fra mad og drinks til transport og tjenester i nærheden. Denne funktion er også nu mulig at benytte i Apple CarPlay med iOS 9.3.

Hjemmesiden 9to5mac har samlet en fuld oversigt over nyhederne i iOS 9.3, som lyder som følger:

 • Natskifte-tilstand som justerer farver ud fra tidspunkt på dagen og placering af enheden
 • Password-beskyttede noter (med Touch ID-understøttelse) i Noter-appen
 • Mulighed for at skifte til tilhørende apps fra Apple Pay og kort i Wallet-appen
 • Landskabstilstand understøttet på iPhone og mere individuel tilpasning i Nyheder-appen
 • Nye 3D Touch-genveje fra hjemmeskærmen i Vejr, Indstillinger, Kompas, Sundhed, App Store og iTunes Store
 • Understøttelse af Siri på hebraisk, finsk og malajisk (endnu ikke tilgængeligt på Apple Watch)
 • Feedback-app (kun i beta)
 • Dupliker et Live Photo som et stillbillede fra Fotos-appen
 • Haptisk feedback ved multitasking med 3D Touch
 • Data om aktivitet fra apps i Sundhed-appen
 • Nyt Træning-dataområde i Aktivitet-appen på Apple Watch
 • Opgradering af iOS Education
 • Forbedret understøttelse af Apple Music i CarPlay
 • iCloud til iBooks synkroniserer nu PDF-filer og mere
 • Ny “Dupliker”-handling i Fotos

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies