iOS mere modstandsdygtig over for malware end Android

En ny rapport viser, at langt flere Android-mobiler bliver ramt af virus og malware, end iPhones.

iOS mere modstandsdygtig over for malware end Android

Sikkerhedsfirmaet McAfee har undersøgt sikkerhedssituationen for smartphones og tablets, og er kommet frem til, at Android-enhederne er langt mere udsatte mål for IT-kriminelle, end iOS-enheder er.

Det er der blevet rapporten Securing Mobile Devices: Present and Future ud af.

Heri konkluderer Dr. Igor Muttik, antallet af angreb mod smartphones i fremtiden vil være højt, fordi smartphones altid er connected – altid koblet op på et netværk. Derudover indeholde smartphones flere og flere personlige data, og er desuden udstyret med kamera, mikrofon og GPS.

Han roser desuden Apple for at have lavet nogle enormt sikre enheder, hvor der endnu ikke er fundet nogle eksempler på malware i iPhones, der ikke er jailbroken. Det er dog ikke alle Android-mobiler, der er lige usikre – nogle af de tilpasninger de enkelte producenter laver oven på Android-systemet er nemlig mere sikre end andre.

Også i de to giganters applikations-butikker, App Store og Android Market, er der forskel på sikkerheden.

Hvor Apple kører en stram kontrol med, hvilke applikationer, der får lov at komme ind i butikken, er Googles strategi en anden, idet de gerne vil opfordre udviklerne til at smide deres apps i Android Market, og derefter i stedet tage problemerne som de opstår. Det er ifølge professoren lige præcis det miljø malware-bagmændene elsker.

Flere nyheder om Smartphone

Historien var ikke død. mobilsiden fortsatte fortællingen. 2/12/2011 samlede vi op på historien og publicerede sagen; Den lille smarte Windows Phone – Samsung Omnia W (mobiltest) – Læs her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.