Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   IP-mobil på gaden i 2006

IP-mobil på gaden i 2006

Telia har over en længere periode kørt test på den første IP-telefon, som finder vej til det danske marked i 2006. Målet er gøre fastnettelefonen overflødig.

Den nye IP-mobil forventes at komme i handlen i løbet af indeværende år.
Den nye IP-mobil forventes at komme i handlen i løbet af indeværende år.

Det revolutionerende ved den nye IP-mobil er, at den automatisk skifter mellem hjemmezone og mobilnetværket. Det vil sige, at du taler i en og samme telefon, uanset hvor du befinder dig. Når du er ude, er telefonen en mobil, og når du er hjemme en IP-telefon. Telefonen vil altid selv skifte til det billigst mulige netværk.

På den måde forventes det, at IP-mobilen kommer til at ændre på den måde, vi plejer at anvende vores telefoner på. Pludselig har vi mobiltelefon og IP-telefoni integreret i det samme apparat.

Baggrunden for at opfinde en løsning som IP-mobilen er, at flere nye undersøgelser spår fastnettelefonen død i 2020. Og som udviklingen forløber nu, er der noget, der kunne tyde på, at der allerede i 2011 vil blive foretaget flere opkald via IP-telefoni end via fastnet.

Desuden bliver forbrugerens hverdag mere og mere travl. Og det kalder på simple produkter, der er nemme at betjene.

Med en IP-mobil har man kun et nummer og et abonnement. Det betyder, at alt teleforbrug samles på én telefonregning, hvilket skulle gøre det nemmere at overskue sig forbrug.

I skrivende stund bliver den nye IP-mobil testet hos 50 danske familier. For at kunne anvende den nye IP-mobil skal man have et trådløst netværk, en bredbåndsforbindelse og naturligvis en IP-mobil. Sidstnævnte skulle finde vej til massemarkedet i løbet af indeværende år.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies