Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ip-telefoni sikres mod aflytning

Ip-telefoni sikres mod aflytning

PGP-opfinderen Phil Zimmermann har lanceret et nyt program, Zfone, som skal beskytte ip-telefoni mod aflytning.

Phil Zimmermann er berømt for sit krypteringsprogram PGP (Pretty Good Privacy), som udløste en årelang kamp med de amerikanske myndigheder, og nu er han klar med et nyt program til at beskytte ip-telefoni.

Zfone sørger for at kryptere taleforbindelsen over internet og sikrer dermed, at uvedkommende ikke kan lytte med i samtalen. Det fungerer dog kun, hvis begge parter har installeret Zfone foruden deres sædvanlige ip-telefoni-klient.

Programmet understøtter almindelige VoIP-protokoller som SIP og RTP og samarbejder med de fleste ip-telefoni-tjenester på markedet. Men det understøtter ikke Skype, som bruger sin egen protokol til talekommunikation over nettet.

En betaversion til Mac OS X og Linux kan downloades på Phil Zimmermanns hjemmeside, og Windows-udgaven skulle være færdig midt i april.

Fremover er det tanken, at Zfone skal integreres direkte i telefon-programmerne, og Phil Zimmermann forsøger desuden at få teknologien godkendt som standard hos IETF.

Programkoden til Zfone kan også downloades på nettet, så man selv kan tjekke, at der ikke er indbygget skjulte bagdøre.

Phil Zimmermann lancerede faktisk helt tilbage i 1996 et program til sikker talekommunikation over internet, PGPfone, men det blev aldrig nogen stor succes.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies