iPad 3 får tyndere og bedre batteri

Det lader til, at Apple igen rykker grænserne.

iPad 3 får tyndere og bedre batteri

Min første iPad blæste mig bagover med sit batteri: stort set ligegyldigt hvad jeg gjorde ved den, fik jeg mellem 9 og 10 timers batteri-tid.

Helt uhørt – INGEN bærbare enhed med video-afspilnings egenskaber tidligere i min besiddelse har kunnet bryste sig af det.

Og nu lader det til, at Apple igen er på vej med noget bedre og vildere: ifølge rygterne bliver batterierne til iPad 3 leveret af Dynapack og Simplo i Taiwan, og begge fabrikanter har insinueret, at de har sat produktionen af tablet-batterier, der understøtter den skrappere IEEE 1625-standard kraftigt i vejret, og regner med at fortsætte den høje produktion ind i 2012.

Det hænger meget godt sammen med en iPad 3 lancering tidligt i 2012.

Det er gode nyheder på flere fronter: den nye IEEE 1625 standard sikrer både højere kvalitet og mindre risiko for brand, og skal samtidigt være både tyndere og lettere end de nuværende batterier, men stadig levere bedre batteritid.

Desuden kunne det tyde på, at Apple måske pønser på at gøre virkelighed af den højere 2048×1536 opløsning, der var tale om med 2’eren.

Et større batteri ville kunne drive både grafikkortet og en quad-core processor, der ville være nødvendige for at holde grafikken flydende ved sådan en opløsning.

Det ville også være god logik i forbindelse med LTE-netværks understøttelsen, som rygterne også siger, at Apple går og leger med: LTE kræver flere ressourcer, hvilket ville forringe brugstiden med de nuværende batterier betydeligt, hvorfor en større batteri-kapacitet vil være nødvendigt, før Apple vil kunne implementere LTE uden at gå på kompromis med den efterhånden forventede flotte batteritid på deres iPads.

En tyndere, lettere iPad 3. Er det virkelig det, de unge vil ha?? Jeg holder personligt fast i min iPad 1, fordi jeg synes, 2’eren er liiige tynd nok (og fordi jeg ikke helt synes, de features, der er i 2’eren, var vilde nok til at retfærdiggøre en upgrade…) – en iPad 3 der er endnu tyndere ville jeg nok være bange for at komme til at tilføre skader i tide og utide.

Dog har jeg en MacBook Air på 11″, som jeg tænkte det samme om, og dén er godt nok solid. Så lur mig om æble-folket ikke har fundet en løsning, hvor iPad 3 bliver tyndere og lettere, men samtidigt kan holde den ene side af en Airbus oppe, hvis nu landingsstellet skulle fejle…?

Sagen fortsætter

Meget er sket siden vi publicerede artiklen. mobilsiden kunne ikke lade sagen ligge. 2/9/2011 fulgte vi op med en sag med fokus på Samsung Galaxy Tab 10.1 – en værdig iPad-konkurrent (produkttest)Klik her for at læse artiklen.. Se også seneste nyt om temaet ved at trykke her..