Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPad Air 2 vs iPad Air - hvad har ændret sig?

iPad Air 2 vs iPad Air - hvad har ændret sig?

Apple har vist deres nye iPads frem for hele verden, og her kan du se, hvad der er nyt i iPad Air 2

Når der kommer nye versioner af et eller andet, så er det tit en god ide at se på, hvad der er nyt. Kan det betale sig at skille sig af med den gamle, for at få det allernyeste? Det spørgsmål går igen i tusindvis af hoveder, når nyt elektronik kommer på banen.

Vi har kigget lidt nærmere på iPad Air 2, så I lettere kan træffe en beslutning om, hvad der er bedst for jer.

Læs også: Her er det nye i iOS 8.1 og OS X Yosemite

Noget er ved det gamle, andet er nyt og spændende, og sådan er det som regel. Apple håber i hvert fald, at forbedringerne i iPad Air 2 er gode nok til at man vil købe den frem for at beholde den gamle.

Specifikationerne kan I finde i denne artiklel.

Størrelse, skærm og vægt

Dimensionerne er de samme - bortset fra tykkelsen. Hvor iPad Air ragede 7,5mm op fra bordet, når den lå fladt på maven, så er det kun 6,1mm for den nye iPad Air 2. Vi har ikke haft den i hånden selv, så det er svært at fortælle om den stadig føles solid, men gør den det, er det en ganske imponerende bedrift.

Læs også: Apple iPhone 6: Den gyldne middelvej [TEST]

Vægten er faldet med 32 og 34 gram, når vi snakker om WiFi- og 4g-udgaverne. Det er ikke det helt vilde, men stadig ganske fint. 

Skærmen har ikke ændret sig i forhold til størrelse eller pixels, men til gengæld er der langt mindre genskær i den nye iPad Air 2 - og det er jo meget rart.

Kamera og Touch ID

Der er fulgt nogle funktioner med over i iPad Air 2 fra iPhone 6 og iPhone 6 Plus - og så er der også flere megapixels. Kameraet er gået fra 5 til 8MP i iPad Air 2.

Selvom det nok er de færreste, der render rundt med en iPad som deres primære kamera, så bliver det brugt, og det har Apple også erkendt. Funktioner som Burst Mode, Panorama og Timer Mode er kommet med på fotodelen.

Læs også: Nye iPads kan få dansk debut 24. oktober

Også videodelen har fået lidt flere ting at lege med som Timelapse og slow motion i op til 120fps.

iPad Air 2 har også fået Touch ID, så man kan lege med i Apples betalingsløsning Apple Pay. Det er ikke meningen, man skal læbe tabletten med ned i supermarkedet, men det bliver altså lettere at handle online. 

Og så kan man selvfølgelig låse sin iPad Air 2 op uden at skulle taste en kode, det er jo også fint.

Ydelse, hukommelse og lagerplads

Apple er endnu en gang gået en generation op med deres iPads i iPad Air, selvom nogen vil mene, at det er halvanden generation. Som de har gjort tidligere, har Apple nemlig en mere grafisk potent A8X-chip i iPad Air 2 i stedet for den A8-chip, der sidder i iPhone 6 og iPhone 6 Plus. 

Læs også: Irsk skattefordel slut for Apple og Google

Ifølge nogle har det knebet med hukommelsen for iPads, og dermed også iPad Air, før i tiden, men Apple har lyttet i iPad Air 2. Det er kommet 2GB RAM i stedet for 1GB i iPad Air. Så skulle der gerne være plads nok til at multitaske lidt mere.

iPad Air 2 tilbyder 3 muligheder, når det kommer til lagerpladsen. Der er 16GB, der er 64GB og der er 128GB. I forgængeren kunne man vælge mellem 16GB og 32GB. Apple ser ud til at ville af med 32GB-versionerne - det samme skete nemlig for iPhone 6.

Priser

I og med at Apple kun tilbyder en konfiguration af lagerplads, der stemmer overens med iPad Air, så bliver det lidt sværere at sammenligne de to på det punkt. Tager vi udgangspunkt i 16GB versionerne, så er iPad Air 2 800 kroner dyrere end iPad Air.

Læs også: Her er de bedste covers til iPhone 6 [TEST]

Man skal punge ud med 1200 kroner mere for 64GB-slagsen af iPad Air 2 i forhold til 32GB iPad Air, men der er så også det mere lagerplads.

Om det er nok til at få forbrugerne til at løbe den nye iPad Air 2 i møde med åbne arme, det må tiden vise.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies