iPad-app skal standse politikernes papir-frås

Folketinget vil teste en iPad-app i forsøget på at nedbringe mængden af papir og i stedet gøre arbejdsgangen elektronisk.

iPad-app skal standse politikernes papir-frås

Man hører ofte, at der er en app til alting. Nu er der i hvert fald også en applikation, som skal få bugt med papir-fråset i Folketinget.

Siden december har de 179 Folketings-medlemmer haft en iPad under armen, og en udvalgt skare skal teste en dedikeret app i forsøget på at nedbringe forbruget af papir.

– “Det er oplagt at få denne iPad til at bidrage til, at vi kan droppe mest muligt papir,” siger Ole Søndergaard, der er it-chef i Folketinget, til computerworld.dk.

Det er blandt andet den såkaldte printpakke, som man håber at kunne skære væk. Det vil sige en pakke med blandt andet mødepapirer, som bliver printet eksternt og hver morgen leveret til husets dueslag.

– “Det er jo oplagt, hvis disse printpakker kan erstattes eller suppleres med noget som kommer på iPad’en,” siger Ole Søndergaard.

Foreløbig blot en smagsprøve

Forsøget går ud på, at et folketingsmedlem fra hvert parti i en prøveperiode skal teste en dedikeret møde-app fra en ekstern leverandør. Herefter skal de give respons på, om elektroniske papirer på iPad’en er noget, de ønsker at bruge.

– “Vi har ikke købt den endnu, men vi skal prøve, om det er noget, der smager medlemmerne,” siger Ole Søndergaard.

Han understreger, at man ikke har nogen hensigt om at forbyde medlemmer at få tingene på papir. Det handler i stedet om at gøre alternativet så indbydende, at politikerne får lyst til at benytte iPad’en i stedet for printudgaven.

Redaktionen fastholder fokus på sagen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 16/4/2012 vinklede vi sagen videre med fortællingen om Sådan oplever vi batteritiden på Den nye iPad – Læs den her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om iPad..