Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPad-app skal standse politikernes papir-frås

iPad-app skal standse politikernes papir-frås

Folketinget vil teste en iPad-app i forsøget på at nedbringe mængden af papir og i stedet gøre arbejdsgangen elektronisk.

Man hører ofte, at der er en app til alting. Nu er der i hvert fald også en applikation, som skal få bugt med papir-fråset i Folketinget.

Siden december har de 179 Folketings-medlemmer haft en iPad under armen, og en udvalgt skare skal teste en dedikeret app i forsøget på at nedbringe forbruget af papir.

- "Det er oplagt at få denne iPad til at bidrage til, at vi kan droppe mest muligt papir," siger Ole Søndergaard, der er it-chef i Folketinget, til computerworld.dk.

Det er blandt andet den såkaldte printpakke, som man håber at kunne skære væk. Det vil sige en pakke med blandt andet mødepapirer, som bliver printet eksternt og hver morgen leveret til husets dueslag.

- "Det er jo oplagt, hvis disse printpakker kan erstattes eller suppleres med noget som kommer på iPad'en," siger Ole Søndergaard.

Foreløbig blot en smagsprøve

Forsøget går ud på, at et folketingsmedlem fra hvert parti i en prøveperiode skal teste en dedikeret møde-app fra en ekstern leverandør. Herefter skal de give respons på, om elektroniske papirer på iPad'en er noget, de ønsker at bruge.

- "Vi har ikke købt den endnu, men vi skal prøve, om det er noget, der smager medlemmerne," siger Ole Søndergaard.

Han understreger, at man ikke har nogen hensigt om at forbyde medlemmer at få tingene på papir. Det handler i stedet om at gøre alternativet så indbydende, at politikerne får lyst til at benytte iPad'en i stedet for printudgaven.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 17-04-2012 22:16:31

...nok så som så med besparelserne. Det er forsøgt i andre offentlige virksomheder, og ganske vidst er der printet mindre, men når man kigger på de udgifter der er til indkøb, udvikling, drift og support, bliver det, samlet set, en merudgift!
Ditmers eDagsorden har en stor skyld i, at det offentlige bruger iPad i stort omfang. Årsagen er nemlig, at Ditmer ikke mener, at der er konkurrererne produkter til iPad på markedet, og dermed dikterer de, hvilken hardware og OS de offentlige institutioner skal benytte, blot fordi de, i realiteten, ikke vil bruge ressourcer på at udvikle til andre platforme!

Tablets i deres nuværende udformning, er spild af penge til seriøst arbejdsbrug. Afvent i stedet Windows 8-baserede enheder, som kan benytte de eksisterende systemer, således at der ikke skal bruges penge på udvikling af apps til forskellige platforme. Alt andet er penge ud af vinduet!

0 0
freddy nielsen 17-04-2012 15:35:34

Vel yderst fornuftigt, når nu man importerer papiret fra udlandet, på trods af at vi i DK
har verdens mest miljø venlige papirfabrik. Så den med miljøet giver jeg ikke meget for.

0 0
Mazzen 17-04-2012 13:45:07

og lad være med Ipad, de burde vel kunne bruge en billigere EBook eller lav pris Android tablet, istedet for at betale dobbelt så meget for en Ipad, hvis det for at minske belastningen på miljøet og Danmark så burde der være bedre valg...

0 0
Simon Iversen 17-04-2012 14:10:15

Styrresystemet er ligegyldigt, men når det er forbeholdt læsning ville en maskine der kører med E-Ink jo være fordel agtig og ikke LCD displays som vi ser i diverse tablets.

0 0
Footiefan 17-04-2012 17:37:53

Ja det er sandt. Men der står intet om at iPad'en er forbeholdt læsning. De har jo haft den siden dec., og vil nu lave et forsøg med en læse app. Så giver ikke mening, at snakke om andre typer af enheder - i det her tilfælde :-)

0 0

Om brug af cookies