Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPad-browser på vej fra Mozilla

iPad-browser på vej fra Mozilla

Mozilla er i gang med at udvikle en iPad-browser, der er bedre end Apples egen Safari-browser.

Foto: Mozilla.org

Mozilla har netop præsenteret deres første bud på en iPad-browser, som har kodenavnet Junior. Målet er at skabe en browser, der er bedre end Apples egen Safari-browser. Det skriver Comon.dk.

Frem til nu har Mozilla kun haft en applikation, som kan synkronisere faneblade i Firefox med fanerne på ens iPad. I beskrivelsen af Junior kan man læse, at den nye browser skal gøre det sjovere at surfe på nettet og skabe en helt ny brugeroplevelse, som er mere ergonomisk.

Alex Limi, som er udvikler ved Firefox, mener at Safari er ”forfærdelig”, men siger også at der mangler alternativer.

Junior er konstant i fuldskærms-mode og indeholder ingen af de sædvanlige elementer som adresselinie eller faneblade – i stedet er der blot to symboler i højre og venstre side. Den venstre knap giver så mulighed for man kan gå tilbage til forrige side, mens højre knap fører dig videre til en skærm hvor man hurtigt kan komme til de senest besøgte sider og bogmærker.

Junior bruger ikke Mozillas egen Gecko Rendering Engine, men i stedet WebKit-Engine, hvilket formentlig skyldes Apple kun tillader browser-applikationer, som benytter WebKit.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies