iPad: Det hurtigst sælgende elektronik nogensinde

Apples iPad sælger bedre end DVD-afspilleren gjorde.

iPad: Det hurtigst sælgende elektronik nogensinde

Selv om iPad‘en endnu ikke er officielt lanceret i vores del af verden (læs: Norden) så kan Apples tablet-computer alligevel bryste sig med titlen som verdens hurtigst sælgende elektroniske enhed.

Den har overhalet den hidtidige nummer ét, dvd-afspilleren, med flere længder, skriver CNBC i en artikel.

Det er analytikere hos Bernstein Research, der har regnet på tallene, og det skal for en god ordens skyld nævnes, at tallene ikke inkluderer mobiltelefoner.

Dvd-afspilleren har hidtil været den elektroniske enhed, der hurtigst kom ind i hjemmene. Men, mens der blev solgt blot 350.000 dvd-afspillere i produktets første leveår, er der langet imponerende 3 millioner iPads over disken i løbet af tablet-computerens første 80 levedage. Bernstein gætter på at der sælges omkring 4,5 millioner iPads i kvartalet.

Selv den første iPhone solgte “kun” en million eksemplarer i det første kvartal efter den blev lanceret.

Hvis iPad‘ens succes fortsætter med samme fart, betyder det, at den i sig selv bliver den fjerdestørste elektronikkategori, målt på salg, allerede næste år. Det betyder, at der vil blive solgt flere iPads end spillekonsoller. Kun fjernsyn, smartphones og bærbare computere sælger fortsat mere.

Der er stadig ingen der tør gætte på, hvornår iPad sælges officielt i danske butikker, selv om man allerede nu kan købe den flere steder pga. parallelimport – blandt andet hos L’easy.

Efterfølgende om sagen

Historien døde ikke med denne fortælling. mobilsiden har bragt sagen videre. 29/9/2010 blev bolden spillet videre med en artikel der tunede ind på Sonos Controller for iPad er klar – Forstættelsen om temaet kan læses her. Aktuelt nyhedsstof om emnet kan du læse her..