Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPad dominerer totalt

iPad dominerer totalt

Apples iPad er den totalt dominerede tablet-computer.

Det er hårdt at være konkurrent til Apples iPad.

Ifølge friske tal fra analysefirmaet Nielsen er der æble-logo på otte ud af ti solgte tablet-computere i USA. Dermed har iPad'en nærmest større dominans end sin lillebror iPod, der nærmest blev psynonym med MP3-afspillere.

 - "Til trods for at der er kommet nye tablet-computere som Samsung Galaxy og Motorola Xoom, er det stadig Apples iPad der dominerer samtalen - og markedet," skriver Nielsen i en pressemeddelelse.

De Android-baserede tablets har stadig kun en markedsandel på et ciffer.

Den mest populære tablet på det amerikanske marked er WiFi-udgaven af iPad, der har en markedsandel på 43 procent.

iPad med 3G ligger på andenpladsen med 39 procent.

Samsung Galaxy Tab har fire procent af markedet, mens Dell snupper tre procent. Motorolas meget omtalte Xoom har kun formået at nappe to procent af markedet.

Nielsens undersøgelse viser også at tabletten har tendens til at overtage computerens rolle. Hele 35 procent af brugere med skrivebordscomputer, og 32 procent af brugere med bærbar computer, siger, at de bruger mindre tid med computeren og mere med tablet-computeren.

Læs mere statistik om brugen af tablets i USA ved at følge dette link til Nielsen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Urbanus 09-05-2011 09:27:22

Der er ingen tvivl om at det er den sædvanlige overhype af Apple, samt at det var dem der kom først og stadig er længst fremme, der skyldes denne dominans. Efterhånden som der kommer flere spillere på markedet, tror jeg det vil ændre sig markant. På telefonsiden kan Apple nok holde fast i en vis position, da mange accepterer og lever med iPhonens begrænsninger på især internet-delen, da det jo "bare" er en telefon.

Men det en tablet er allermest velegnet til er jo netop at surfe på internettet. I Sverige kalder de tablets for surfplatta - og det er jo ikke uden grund!
Og netop på internet-delen er det at at iPad kommer fuldstændig til kort. Særligt Apples stærke modvilje mod Flash, men også mange af de andre begrænsninger i den noget ringe Safari-browser der er i iPadden, gør at internet-oplevelsen er både mangelfuld, dårlig og føles som en gambling, da en stor andel af almindelige hjemmesider ikke kan vises eller ikke fungerer ordentligt - og derfor er det altid med en vis spænding at man trykker på et link på sin iPad.

Jeg har selv en iPad (og en HTC Desire og en iPhone). Jeg oplever at når jeg surfer tilfældigt rundt, så er det vel 20-40% af hjemmesiderne der ikke fungerer på iPad - og i hvert fald 10 af de sider jeg benytter oftest på internettet, kan ikke bruges. Men de kan stort set alle ses uden problemer på min HTC Desire!!
Det eneste HTC Desire heller ikke kan er Nem-ID, men det er da også den største tåbelighed der nogensinde er lavet (også på computer)! Ellers kan Desire vise stort set alt, og du kan få en internet oplevelse der ligger ret tæt på den du kan på PC - dog med en lille skærm.

Derfor er jeg spændt på at se når der kommer ordentlige Android tablets på markedet. Samsungs Galaxy Tab var noget skod - og det var også derfor jeg valgte iPad i stedet. men jeg har store forhåbninger til de kommende tablets.

iPads primære styrke er de dedikerede iPad-apps der fungerer supergodt, og gør iPad-oplevelsen god. Her mærker man Apples forspring. Men det er vel kun et spørgsmål om tid før der begynder at komme lige så gode apps til andre styresystemer. Netop pga. den ringe internet-oplevelse, tror jeg det kommer til at gå langt hurtigere med at få bugt med Apples dominans på dette marked, end det gjorde på smartphone-markedet. Det eneste der skulle forhindre det, er hvis de Apple-begejstrede journalister når at overbevise en stor del af den danske befolkning om at iPad er det eneste saliggørende, og mange derfor får den opfattelse at der kun findes iPad, når markedet for alvor begynder at vokse.

0 0
Shawn S. Ø 10-05-2011 16:30:29

Jeg er faktisk meget enig, dog findes der mange på markedet som er mindst lige så gode som Ipad. Enkelte er enda bedre. Jeg sad og legede med en af mine venners Xoom i går og jeg skal af med min iPad lige nu. Xoom er bedre på næsten alle områder bortset fra apps. Her mangler der stadig en del.

Men der burde lyde en mega stor kritik af bla. den danske mobil presse. De har lukket øjnene for alt andet end iPad. Men hvad kan man forvente ;)

0 0
Jesper 06-05-2011 23:44:21

IPad dominerer fordi der ikke er nogle reelle konkurenter... Endnu! De har været fremme i skoene, hvilket er fint, men hvis iPad2 er top of the pops, står det tydligvis sløjt til!
Brugsværdien, og her mener jeg den reelle brugsværdi i erhvervslivet, er yderst begrænset. Prøv f.eks. at kør Citrix på en iPad. Det fungerer, men er reelt ubrugeligt til seriøst brug.
Brug af Nem-ID... Behøves jeg at nævne, at det heller ikke virker...på nogen tablets pt?!?
Generelt er tablets i deres nuværende udformning stort set værdiløse, og kun egnet til at sidde i sofaen og skrive kritiske indlæg på mobilsiden.dk. med fordi jeg ikke gider at rejse mig, for at hente den fire år gamle bærbare, som kan så meget mere end den iPad2 jeg sidder med nu... Nå, ja og så kan jeg spille Angry Birds på den! Flot!

Næh, når jeg kan Disconnecte skærmen på min bærbare, og bruge den som tablet, så er jeg med, men indtil da, er tablets, i mine øjne, et ligegyldigt stykke legetøj! Uanset om der står det ene eller andet navn på den!

0 0
evilguy 07-05-2011 10:54:17

iPad har jo masser af konkurrenter - det er jo ikke Apples skyld at konkurrenterne ikke leverer et ordenligt produkt. Jeg ejer selv en Samsung Galaxy tablet, og hvis jeg skal være helt ærlig så er iPad overlegen på næsten alle områder.
Ang. Nem-ID så er det ikke tablet producenternes skyld at vi i Danmark har valgt at lave en ubrugelig og oldnordisk sikkerhedsløsning. Der er INGEN grund til at Nem-ID absolut behøves at bruge Java.

0 0
08-05-2011 09:06:41

Baseret på de anmeldelser jeg har læst er de Android tablets på højde med iPad, dog med den forskel at det er muligt at gøre dem langt mere personlige og at de derfor er en smule svære at bruge.

Personligt tror jeg at iPads nuværende succes i høj grad skyldes de "store" mediers næsten ensidige fokus på apple, i lørdags kom politiken, en ellers god avis, med et tillæg om gadgets som fokuserede på æble produkter, kun drypvis kom der lidt om Android. Andre mobile systemer såsom symbian ignorerede de fuldstændig. Tilsvarende kan jeg nemt mindes at have læst om iPad, men Motorola xoom, det findes ikke uden for de store mediers hvidpolerede verden af æbleskrog.

0 0
chris 07-05-2011 20:06:19

Jeg må sige, at danske bank app som er til iPhone, men også kan bruges på iPad fungerer fantastisk sammen med NemID, synes jeg.
Faktisk synes jeg, danske bank APPen i det hele taget er fantastisk godt lavet. Og den overgås vel kun af Nokias Ovimaps i dagligdags anvendelighed.

0 0
06-05-2011 16:01:48

Kan jeg bestille tudekiks her ? der er nogen som har meget brug for dem ;-)

0 0
KimDotDK 07-05-2011 11:46:51

gielsgaard>> Du kan få tudekiks i Rema1000. Har du ikke en app, der kan vise dig det?

0 0
06-05-2011 17:52:36

Tudekiks ? Hvorfor det ? Der er da vist ingen der er i tvivl om at iPad sælger MEGET bedre end de andre tablets. Men derfor er det alligevel en dårlig ide at bruge en amerikansk undersøgelse til grund for hvordan det evt. ser ud i resten af verdenen. Som f.eks. at der i korea er forudbestilt dobbelt så mange samsung GS2, som der var af iPhone 4.

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_ii_scores_twice_the_iphone_4_preorders_in_korea_that_is-news-2593.php

Sådan tror jeg ikke det forholder sig i USA. Derfor bliver der kommenteret som der gør.................

0 0
06-05-2011 17:30:04

Hvis du ikke kan finde et sted at købe en tudekiks, så kunne du overveje at lave nogle og begynde at sælge dem. Det er altid så dejligt når der stort set kun står "tag en tudekiks" i et indlæg!

Hvis du savner en tudekiks så prøv med ekstremt stærk chili, det burde få tårene frem.

0 0
06-05-2011 15:12:56

Nu er det jo kun tal for USA. Hvis der havde været lavet en tilsvarende undersøgelse i USA for smartphones, så havde Nokia jo også lagt i bund. Derfor er det begrænset hvad den undersøgelse siger.

0 0
06-05-2011 15:38:36

Nu skal du jo tænke på, at i US undersøgelser anses USA for at være hele verden ;D

0 0

Om brug af cookies