Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPad er bare en e-bogslæser

iPad er bare en e-bogslæser

Forbrugerekspert vurderer, at Apples iPad primært skal ses som en e-bogslæser, der vil tage kampen op mod Amazons Kindle. Med tiden vil vi alle eje en iPad.

Med tiden vil vi alle sammen være udstyret med hver vores e-bogslæser, hvor vi vil læse alt fra bøger, magasiner og aviser.

Det vurderer forbrugerekspert og direktør i virksomheden Lighthouse Cph, Eva Steensig.

Og Apples nyeste gadget iPad er slet og ret en e-bogslæser.

På trods af, at Apple også fremthæver iPad som en medieafspiller, kalender, spillemaskine og til at surfe på nettet med.

iPad som e-læser

Den nye iPad er siden lanceringen blevet udskældt, og det har været diskuteret, om der er et behov og en målgruppe for en iPad.

Det mener Eva Steensig dog, at det er. Vi kan bare ikke se det lige nu.

-"iPad'en bliver først rigtig interessant med applikationen, der gør den til en e-reader (iBooks red.). Uden den giver den ikke så meget mening," forklarer hun.

Men så er den til gengæld ikke så smalt et produkt, som det ser ud til lige nu. Og slet ikke kun for Apple-entusiaster.

-"iPad'en kan virke nok så mærkelig lige nu, men det er kun fordi vi ikke ved, hvad vi skal putte i den," pointerer hun.

Dyr e-læser

Appels iPad bliver væsentligt dyrere end Amazons Kindle.

På det amerikanske marked står Kindle til omkring 260 dollars (1400 kroner), mens en iPad står til omkring 500 dollars (2700 kroner) - uden at beløbene i øvrigt kan oversættes direkte til danske kroner og markedsforhold.

Prisforskellen mener forbrugereksperten Eva Steensig dog ikke kommer til at have den store betydning. Det er nemlig ikke anderledes, end hvor meget dyrere iPhonen var end andre mobiler, da den i sin tid blev lanceret.

e-læsere er fremtiden

Apple har udviklet iBooks-applikationen, som gør det muligt at læse e-bøger på iPad. Samtidig har de lanceret en online-bogbutik, hvor man kan downloade bøger.

Det bliver dog også muligt for de enkelte forlag at lave deres egen applikation til salg af e-bøger.

Berlingske Medias koncernchef Lisbeth Knudsen har da også allerede udtalt sig overordentligt positivt om Apples iPad - og lover at Berlingske allerede til sommer kan læses på iPad.

Forudsat, at Apple får læsestof på dansk på hylderne, så er vi alle sammen målgruppen.

"Så tror jeg godt den kunne blive lige så udbredt som iPod'en," slutter Eva Steensig.

Læs også:
Hyped iPad skuffer i virkeligheden
Blog: Hvad skal jeg med en iPad
Overblik: alt om Apple iPad

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

michael 13-02-2010 19:14:59

Jeg mener ikke at Eva Steensig har ret i hendes vurdering. Efter min mening fungere iPad heller ikke som e-bogs læser. Problemet ligger i at skærmen ikke kan matche amazons kindle, som bruger e-ink teknologien.

Personligt ville jeg foretrække kindle fremfor iPad fordi den er billigere, og pga. e-ink føles det som at læse en rigtig bog på skærmen hvorimod iPad er en glossy skærm som giver ireterende lysrefleksioner...

0 0

Om brug af cookies