iPad er ikke nem at få som fryns

Det kan godt lade sig gøre at give medarbejderne en iPad i stedet for en lønforhøjelse. Men det er ikke lige til.

iPad er ikke nem at få som fryns

Mange virksomheder vil gerne tilbyde de ansatte en iPad som fryns, men Skat sætter en kæp i hjulet på projektet. Det fortæller statsaut. revisor Niels Sonne fra Deloittes skatteafdeling til EPN.dk.

Men i skattemæssig sammenhæng er en iPad at betragte som en PC, har Skatterådet slået fast. Og ifølge reglerne må medarbejdere ikke have mere end én PC på jobbet, og én PC derhjemme, ellers kræver det en særskilt beskatning.

Så hvis medarbejderne ønsker at virksomheden skal sponsorere en iPad må de opgive den arbejdsgiverbetalte hjemme-PC.

– “Det, der hele tiden har været det store issue, er antallet af goder af samme art – altså hvor mange pc’ere kan man få lov til at vælge. Og udgangspunktet er, at der kan vælges én pc – udover den arbejdspc man har i forvejen, og kun hvis der er begrænsninger i anvendelsen/rådigheden over pc nr. 1,” siger Niels Sonne til epn.dk.

Det er altså enten eller.

Der er dog den lille mulighed, at hvis man i det konkrete og enkelte tilfælde kan bevise en reel arbejdsmæssig begrundelse for at medarbejderen skal bruge flere multimedier.

Niels Sonne betragter derfor denne mulighed som en – fortsat – restriktiv praksis.

Opfølgning på artiklen

Efterfølgende kom der nyt om emnet. mobilsiden kørte videre med bolden. 19/5/2011 kørte vi nyheden; Ingen bruger kameraet i iPad 2 – Næste artikel om temaet finder du her. Se de seneste nyhede om temaet her.