iPad Mini vil kunne skade PC-markedet

Flere og flere vælger fortsat at droppe PC’en til fordelen for en tablet-computer.

iPad Mini vil kunne skade PC-markedet

Flere norske elektronikkæder har her i efteråret meddelt at salget af tablets har passeret salget af PC’er. Sommeren 2012 blev der hvor tablets slog igennem i Norge. Det skrev norske VG fornyligt.

Nu mener analytikerne fra J. P. Morgan, at aftenens forventede lancering af Apples iPad Mini, vil gøre at endnu flere brugere vælger tablet-computeren fremfor PC’en fremadrettet.

 – Her kan du følge Apples iPad Mini-event

 – ”Efter vores vurdering henvender iPad Mini sig til den prisbevidste bruger og de der læser e-bøger. Ud fra et økonomisk synspunkt, tror vi, at de brugere som er optaget af prisen, kan ende med at vælge en iPad Mini i stedet for at købe en ny PC,” siger Mark Moskowitz fra J. P. Morgan ifølge Cnet.com.

 iPad Mini med fokus på e-bøger og film

Analytikeren fortæller, at forbrugere køber nye smartphones to til tre gange oftere end de køber en ny computer. Hvilket betyder, at den gennemsnitlige levetid for en PC kan være på mellem 4-7 år.

 Tablets sælger godt – men PC’en fører stadig

Nogle andre analytikere mener, at iPad Mini kan gøre det vanskeligere for den iPad-model vi kender, men det tror Moskowitz dog ikke vil ske.

I dag står iPad for omkring 10-15 procent af Apples indtjening, mens iPhone står for to tredjedele. Det skriver Business Insider.

Sidste tilføjelse til sagen

Siden artiklen udkom er der kommet mere til sagen. mobilsiden fortsatte historien. 17/10/2012 rettede vi nyt fokus på sagen med nyheden; Apple inviterer til ny event – får vi en iPad Mini? – Den videre beretning kan læses her. Seneste nyheder om iPad ser du her..