Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPad Mini vil kunne skade PC-markedet

iPad Mini vil kunne skade PC-markedet

Flere og flere vælger fortsat at droppe PC’en til fordelen for en tablet-computer.

Flere norske elektronikkæder har her i efteråret meddelt at salget af tablets har passeret salget af PC’er. Sommeren 2012 blev der hvor tablets slog igennem i Norge. Det skrev norske VG fornyligt.

Nu mener analytikerne fra J. P. Morgan, at aftenens forventede lancering af Apples iPad Mini, vil gøre at endnu flere brugere vælger tablet-computeren fremfor PC’en fremadrettet.

 - Her kan du følge Apples iPad Mini-event

 - ”Efter vores vurdering henvender iPad Mini sig til den prisbevidste bruger og de der læser e-bøger. Ud fra et økonomisk synspunkt, tror vi, at de brugere som er optaget af prisen, kan ende med at vælge en iPad Mini i stedet for at købe en ny PC,” siger Mark Moskowitz fra J. P. Morgan ifølge Cnet.com.

 - iPad Mini med fokus på e-bøger og film

Analytikeren fortæller, at forbrugere køber nye smartphones to til tre gange oftere end de køber en ny computer. Hvilket betyder, at den gennemsnitlige levetid for en PC kan være på mellem 4-7 år.

 - Tablets sælger godt – men PC’en fører stadig

Nogle andre analytikere mener, at iPad Mini kan gøre det vanskeligere for den iPad-model vi kender, men det tror Moskowitz dog ikke vil ske.

I dag står iPad for omkring 10-15 procent af Apples indtjening, mens iPhone står for to tredjedele. Det skriver Business Insider.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin 23-10-2012 15:16:31

I lyder som om Apple atter er ved at revolutionere verden, trods alt de har formået det seneste år er at fremstille en telefon med ekstra række ikoner, og nu en skrumpet iPad.

Javist, folk der ikke bruger deres computer til andet end websurfing, Twitter, Facebook og e-bøger, de kan med god grund pensionere deres PC.

Det har de dog kunnet et stykke tid og har intet med en ny iPad Mini at gøre.

Hvis nogen kommer til at revolutionere PC markedet så er det Microsoft.

0 0
Hydra 24-10-2012 00:29:23

ENIG!!!

Man er generel hverken objektiv eller realistisk, når man udgiver en sådan artikel som denne!

Kig hellere imod Surface tablets eller de andre 10 modeller der bliver spyttet ud på markedet her efter lanceringen af Win 8 her på fredag!

iOS er jo LANGT mere begrænset end en fuld version af Win 8!!!

0 0
Tommy 23-10-2012 14:08:07

Der vil komme en (mode) bølge hvor mange vil købe en tablet fordi man mener det er fremtiden. Egentlig er det at gå en del år tilbage i forhold til hvad man kan med en tablet, men det er jo lidt ligesom med Instagram...

Win8 (Pro) vil kunne kombinere både apps og traditionel PC-brug så det er reel udvikling, men problerne med tablets er dels skærmstørrelsen, men også at de ikke er særlig hurtige.
Mange danskere bruger måske kun mail, netbank og lidt internetbrowsing, men da fx iOS er ret lukket vil man i ringe grad kunne tilgå filer og det vil dermed gå op for folk at tablets (med mindre de har win8 pro) blot er en lille hygge-gadget på godt og ondt.

Jeg ser hybrider som reel udvikling, men nu må vi se hvad fremtiden bringer, men lige nu vil tabletmarkedet klart vokse markant!

0 0

Om brug af cookies