Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPad-spørgsmål står ubesvarede hen

iPad-spørgsmål står ubesvarede hen

Efter Apples præsentation af deres iPad-tablet er der stadig nogle spørgsmål, der står hen i det uvisse.

I går aftes dansk tid gav blev Apples bud på en tablet både afsløret og demonstreret. På trods af en halvanden time lang event og en offentliggørelse af specifikationerne er der en række spørgsmål, som Apple endnu ikke er kommet ind på.

Multitasking: I ugerne op til eventen kom der gang i rygterne om, at Apple ville introducere en 'helt ny måde at benytte multitasking på'. Indtil videre er der dog ikke et ord om multitasking på iPad. Er det fordi, planerne er lagt i graven? Har de aldrig været der? Eller er det noget, der er på vej?

Tethering: Da iPhone-styresystemet blev opdateret til version 3.0 blev det muligt at benytte tethering - det vil sige, at telefonen fungerer som et modem til mobilt bredbånd. Man kan altså komme på nettet med sin laptop, selv om det ikke er Wi-Fi i nærheden. Vil dette også kunne lade sig gøre med en iPad? I så fald kan modellen uden 3G-understøttelse alligevel benytte det mobile netværk, hvis man vel at mærke har en iPhone. Det virker desværre højst usandsynligt, da iPad er baseret på iPhone OS og ikke Mac OS.

Remote: Nogle af de første reaktioner fra brugerne på Mobilsiden.dk var, at iPad'en ville være et lækkert design som musikafspiller i stuen. Det kan sagtens lade sig gøre, da lydudgangen kan kobles til anlægget eller tv'et. Til gengæld er det endnu uvist, om der er en smart løsning, hvor man ikke nødvendigvis skal gå hen til - eller bære rundt - på iPad'en for at kunne skifte nummer eller lignende.

Hvis man bruger sin computer som mediecenter, kan man benytte iPhonen som fjernbetjening - det virker dog højst usandsynligt med iPad, da det formentlig ville kræve, at den kørte Mac OS som styresystem i stedet for iPhone OS. Den specieldesignet iPad-dock synes desværre ikke at have infrarød-modtager. Det ville ellers betyde, at man kunne bruge en almindelig Apple Remote. Måske er det på vej?

VoIP: Apple har endnu ikke nævnt noget om mulighederne for VoIP - det vil sige telefoni via internettet. Her er Skype formentlig det mest kendte eksempel. iPad-præsentationen afslørede dog, at enheden har en mikrofon. Det betyder, at man højst sandsynligt kan bruge et headset for at benytte VoIP. Kan vi få det bekræftet, Apple?

Flash: Ifølge Apple-chefen Steve Jobs giver iPad 'den bedste internetoplevelse nogensinde'. Ikke desto mindre afslørede præsentationen, at der ikke er Flashunderstøttelse i iPad'ens udgave af den mobile Safari-browser. Skal det opfattes som om, at Apple stadig ikke har tænkt sig, at Flash skal kunne køre på iPhone og iPad? Hvilke planer har Apple i denne retning?

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies