Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone 4: Ingen antennepanik i Danmark

iPhone 4: Ingen antennepanik i Danmark

Apples udmelding om antenneproblemer i iPhone 4 får ikke teleselskaberne i Danmark til at overveje at udskyde salgsstarten. "Produktet virker fint", lyder det samstemmende.

Over de seneste uger har medierne bugnet af historier om signal- og antenneproblemer på iPhone 4. Problemer som fredag blev bekræftet af Apples overhoved Steve Jobs, der tilbød kunderne et gratis cover, samt muligheden for at returnere produktet, hvis ikke mobilen levede op til forventningerne.

Antennesnakken har dog ikke skabt panik hos de danske teleoperatører, forud for produktlanceringen fredag den 30. juli.

Samstemmende lyder det fra både Telia, Telenor og 3, at planerne omkring iPhone 4 ikke er ændret. Det viser en rundringning, som Mobilsiden.dk har foretaget.

Ingen reel betydning

- "Vores produkttest-folk siger, at mobilen fungerer fint. Vi har set, at der kan fremprovokeres et udslag i signalvisningen, når man holder der, hvor metalrammen er samlet, men vores tests viser, at det i praksis ikke har nogen reel betydning for kunderne, da det ikke går ud over opkald, SMS'er eller data", siger kommunikationschef Stine Green Paulsen fra 3.

Telia har igennem tre uger testet iPhone 4 ganske grundigt, også på steder, hvor netværket har dårlig dækning - dog uden at få nævneværdige andre resultater, end man fik ved samme test på iPhone 3GS eller andre mobiler.

- "Vi har ingen bekymring ved at starte salget. I nogle af vores forskellige tests kan vi godt få signalvisningen til at gå lidt ned, men det er slet ikke noget, som vil give et problem for vores kunder", fortæller Michael Bech, salgsdirektør for privatkunde-salg i Telia. 

Svagere dækning i USA

Han noterer sig, at snakken om signalproblemerne, primært kommer fra USA, som generelt er kendt for at have en svagere mobilnets-udbygning, end vi er vant til i Danmark.

Hos Telenor er der også ro i maven, forud for iPhone-starten.

- "Som de andre teleselskaber har vi også testet iPhone 4 grundigt i vores netværk, uden at kunne finde fejl, der har kunne forårsage tab af opkald eller data", siger Michael Lamberth, afdelingschef for privatmarkedet i Telenor.

Ingen af de tre selskaber har endnu kendskab til, om også kunderne i Danmark får adgang til "bumper"-coveret eller den bebudede returret.

Læs også:
 - Nokia: Antenne og signal er vigtigere end design

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Freshmaker 21-07-2010 12:38:54

Jeg har haft min iPhone 4 siden den kom frem. Og jeg har ingen problemer med signalet på nogen måder.
Så jeg har en mistanke om, at signalet i US bare er noget crap.
Og det kan jeg så finde ud af i den kommende uge, hvor jeg skal til US - og kan sammenligne.
Ser man bort fra al balladen, så er det en skøn telefon... :-)

0 0
homersimpson 21-07-2010 18:11:02

I og med at du ikke har haft nogle problemer med signalet, er ikke ensbetydende med, at du ikke er ramt af antenneproblemet.
Der er mange der tror at antenneproblemet er, at man kan visuelt kan se man mister mange signalbars. Sådan ser jeg det ikke. Antenneproblemet er om man mister gennemsnitlig ca. 20 dBm i signalstyrke som consumer reports viser, når man rører iphone 4 et bestemt sted med en finger.

I iOS4 når man har et dårligt signal og når man mister 20 dBm pga. fingerberøring på "det forkerte sted" kan det tydeligt visuelt ses at man mister mange grafiske signalbars. Så siger man, at man er ramt af antenneproblemet. Så er der dem der har et rigtigt godt signal, og lige meget hvad de gør, så kan de ikke miste en enkelt signalbar. De siger, at de ikke er ramt af antenneproblemet. Når man har et rigtigt godt signal kan det godt lade sig gøre at miste ca. 20 dBm pga. fingerberøring på "det forkerte sted" uden at ens signalbarer ændrer sig overhovedet.
Om man kan se en ændring i sine grafiske signalbars afhænger af hvad signalstyrke er, før man mister ca. 20 dBm pga. berøring på ”det forkerte sted”.

Se uddybende forklaring her: http://www.anandtech.com/show/3794/the-iphone-4-review/2

I og med man ikke kan se sin signalstyrke målt i dBm på sin iphone 4, kan man i visse situationer ikke udelukke at man ikke er ramt antenneproblemet.

Engadget har fået lavet sig en app, der kan vise om man har antenneproblemet eller ej. http://www.engadget.com/2010/07/12/consumer-reports-confirms-iphone-4-antenna-problems-and-so-do/

Den kommer dog nok aldrig på appstore, da Apple nok ikke tillader det ;) Det kunne dog være interessant at få en app-developer i DK til at lave en app magen til, så man evt. kunne teste sin iphone på en eller anden måde :)
Med iOS4.0.1 er det for dem med dårligt signalstyrke, sværer visuelt se om man er ramt af antenneproblemet, da man har ændret nogle værdier for de grafiske signalbars.

Som 3 siger i artiklen kan man godt være ramt af problemet uden at det skaber problemer :)
Jeg tror også at iphone 4 bliver en succes i dk;)

0 0
21-07-2010 19:10:55

Jeg har det helt fint med at tele udbyderne melder ud at der ikke er problemer,skulle det modsatte så vise sig tja,så får de den tilbage og jeg får mine penge retur,så er den jo egentligt ikke længere for mit vedkommende,uanset alle mulige målinger og apps.

0 0
Søren 21-07-2010 16:40:39

Hej

Kommer tit i USA pga. mit arbejde.

Min erfaring er at signalet uanset om jeg bruger min Sonyericsson W890i eller iphone 3GS er MARKANT dårligere.

Jeg frygter ikke at det bliver et problem herhjemme med den nye iphone 4

0 0
Bris 21-07-2010 12:10:04

Det er sku da rart, at teleselskaberne tester sådan noget først :) Når nu alle apple-haters blodtryk er ved at være faldet igen, så er der jo kun en ting at sige: "Giv mig nu min Iphone!"

0 0
21-07-2010 13:30:24

Bare rolig om ikke så længe kommer alle Apple haters her,og skriver at de bare vil tjene penge alle de stygge tele selskaber ;-)

0 0
Hest 22-07-2010 08:41:21

Og det tror du ikke de vil? Hvis du tror det er en blomsterforening, der kun vil glæde folk, så er du da lidt naiv ;)

Er ikke i tvivl om at telefonen nok skal virke herhjemme pga den bedre dækning, men det ændrer ikke ved at selskaberne sagtens kan sørge for et godt "resultat" af deres tests.

0 0

Om brug af cookies