iPhone 4 nu med ny “feature”

- det er ikke kun antennen den er gal med...

iPhone 4 nu med ny “feature”

Jeg ved godt, at der bliver skrevet og sagt meget om iPhone 4’s signal-styrke – eller mangel på samme! – for tiden.

Men det lader til, at iPhone 4 har endnu en “sjov” lille feature: Sensoren, der måler afstanden mellem telefon og hoved, har øjensynligt en tendens til at fejlbedømme denne afstand.

Dette kan resultere i, at skærmen ikke slukkes, selvom telefonen holdes tæt på ansigtet. Hvilket så gør, man nemt kommer til at taste tal / lægge på med kind eller hage, fordi skærmen stadig er aktiv…

Der diskuteres pt. bredt på internettet om, hvorvidt dette er en software eller hardware ‘feature’, men tendensen går i retning af, at det er endnu en design-fejl: ifølge en Apple-medarbejder, var Apple nødt til at flytte sensoren på iPhone 4, så den nu peger direkte ind i øret under samtaler.

Og hold nu fast: Det betyder, at du – såfremt du er udstyret med særligt glinsende øregange – muligvis oplever, at lys bliver reflekteret rundt i øret, på en sådan måde så det rammer afstands-sensoren, der således tror, at den ikke længere er i nærheden af dit hoved.

Og i bedste Apple-stil, havde medarbejderen straks et løsnings-forslag: Foretag dine opkald fra steder der er mindre velbelyste…!

Men muligvis tager Apple-medarbejderen helt fejl.

Ifølge TUAW-folket, arbejder sensoren med en infrarød LED, der kaster lys rundt. Såfremt denne infrarøde stråle ‘rammer sig selv’, vil iPhone 4 gå ud fra, at dit hoved er klemt op mod skærmen – men i det tilfælde, vil en øregang der ikke reflekterer godt jo så faktisk være et problem…?

Så hvad skal man gøre? Der er ingen officiel melding endnu, så beslutningen om at investere i vatpinde eller simpelthen fuldstændigt afstå fra ørerensning af enhver art er stadig helt, helt åben og individuel.

Det sidste nye om emnet

Her følger vi op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. Allerede d. 2/7/2010 bragte vi nyt i sagen med artiklen; Fald i iPhone-reparationer – Den kan læses her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om iPhone..