Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone 5 kommer i tre versioner

iPhone 5 kommer i tre versioner

Apples nye iPhone 5 bliver den første iPhone der kommer i tre forskellige versioner. Apple vil nå ud til flere.

iPhone 5 understøtter kun udvalgte 4G-LTE netværk
iPhone 5 understøtter kun udvalgte 4G-LTE netværk

iPhone 5 er ikke kun én ny iPhone, faktisk kommer den helt nye iPhone i hele tre forskellige varianter.

Apple er, som det også er set fra Samsung, HTC og andre producenter, blevet nødt til at lave deres enhed i flere varianter, for at nå bredere ud på markedet.

- iPhone 5: Kun 4G LTE på 1800 MHz

iPhone 5 kommer i to GSM versioner, hvor den ene, bliver den der skal sælges på det danske marked, med understøttelse af udvalgte danske 4G-LTE netværk.

Den sidste og tredje version er en CDMA-version der blandt andet kommer til at fungere med Verizons netværk i USA, hvilket tidligere er set udviklet af Apple i forbindelse med iPhone 4, men blev kort efter samlet i én global iPhone-version igen.

Jagter flere kunder

Dette kan ses som en ny strategi fra Apple, for at nå ud til flere forbrugere på verdensplan, hvilket ikke er let med én netværkschip.

- TDC-kunder får ingen glæde af 4G i iPhone 5

Det bemærkelsesværdige er dog at de har valgt at udelade 800 og 2600 MHz frekvenserne i iPhone 5, hvilket betyder at langt størstedelen af de europæiske teleoperatørs nye 4G-LTE netværk, der enten er etableret, eller på vej til at blive det, ikke kan understøtte iPhone 5’s 4G-LTE, heriblandt danske TDC, hvis 4G-LTE netværk netop satser på disse frekvenser.

- Apples "The new iPad" er værdiløs på 4G LTE i Danmark

Ligesom med Den nye iPad, må europæiske teleoperatører bede til at Apple laver en europæisk version, eller vente til den næste model i rækken kommer og håbe at Apple, til den tid vil tilgodese de europæiske kunder.


Kilder: Apple.com, Gigaom.com

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies