iPhone 5 kommer i tre versioner

Apples nye iPhone 5 bliver den første iPhone der kommer i tre forskellige versioner. Apple vil nå ud til flere.

iPhone 5 kommer i tre versioner

iPhone 5 er ikke kun én ny iPhone, faktisk kommer den helt nye iPhone i hele tre forskellige varianter.

Apple er, som det også er set fra Samsung, HTC og andre producenter, blevet nødt til at lave deres enhed i flere varianter, for at nå bredere ud på markedet.

iPhone 5: Kun 4G LTE på 1800 MHz

iPhone 5 kommer i to GSM versioner, hvor den ene, bliver den der skal sælges på det danske marked, med understøttelse af udvalgte danske 4G-LTE netværk.

Den sidste og tredje version er en CDMA-version der blandt andet kommer til at fungere med Verizons netværk i USA, hvilket tidligere er set udviklet af Apple i forbindelse med iPhone 4, men blev kort efter samlet i én global iPhone-version igen.

Jagter flere kunder

Dette kan ses som en ny strategi fra Apple, for at nå ud til flere forbrugere på verdensplan, hvilket ikke er let med én netværkschip.

TDC-kunder får ingen glæde af 4G i iPhone 5

Det bemærkelsesværdige er dog at de har valgt at udelade 800 og 2600 MHz frekvenserne i iPhone 5, hvilket betyder at langt størstedelen af de europæiske teleoperatørs nye 4G-LTE netværk, der enten er etableret, eller på vej til at blive det, ikke kan understøtte iPhone 5’s 4G-LTE, heriblandt danske TDC, hvis 4G-LTE netværk netop satser på disse frekvenser.

Apples “The new iPad” er værdiløs på 4G LTE i Danmark

Ligesom med Den nye iPad, må europæiske teleoperatører bede til at Apple laver en europæisk version, eller vente til den næste model i rækken kommer og håbe at Apple, til den tid vil tilgodese de europæiske kunder.

Kilder: Apple.com, Gigaom.com

Flere nyheder om temaet

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. mobilsiden har holdt fast i temaet. 13/9/2012 fik historien nyt liv med sagen om Apple: Derfor er der ikke NFC i iPhone 5 – Historien bringes videre her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.