Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone 5 løfter kinesisk eksportvækst

iPhone 5 løfter kinesisk eksportvækst

Kinas eksport vil stige i årets sidste kvartal, grundet flere af Apples produkter samles i Kina.

Apples iPhone vil give eksporten af virksomhedens produkter fra Kina et markant løft i årets sidste kvartal. Da flere af Apples produkter samles i Kina. Det skriver epn.dk.

-”Vi vurderer, at så meget som en tredjedel af den kinesiske eksportvækst i fjerde kvartal i år vil være Apple-relateret,” siger analytiker Jon Windham fra Barclays.

Dog er Kinas eksport ikke afhængig af salget af Apple-produkter, da Apples produkter kun forventes at udgøre fire procent af årets sidste kvartals totale eksport.

Salget af iPhone 5 er blevet anslået til, at kunne tillægge et halvt procentpoint til det amerikanske Brutto National Produkt (BPN) i fjerde kvartal, mens det også skaber job til butiksansatte.

Apple har flere gange mødt kritik af, at de bruger billig arbejdskraft i Østen fremfor amerikansk arbejdere, men til det siger Mitch Goldberg, der er analytiker hos Client First Strategy, til CNBC.

 - ”Virksomheden bør fremstille sine produkter, hvor på kloden det er bedst. Hvis Kina nyder godt af dette, så må det være sådan. Hvis nogen finder det frastødende, at den kinesiske økonomi nyder godt af fremstillingen af Apple-produkter, er de da velkomne til at købe andre produkter, der er fremstillet anderledes.”

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies