iPhone 5S er præsenteret – her er den

Apple kommer med en ny iPhone. iPhone 5S er en realitet.

iPhone 5S er præsenteret – her er den

Den næste highend iPhone er en realitet.

Apple har fremvist iPhone 5S, der bliver den første smartphone med 64 bit processorteknologi, der er indbygget i den nye A7-processor.

Ifølge Apple er CPU’en dobbelt så hurtig som på forgængeren, og 40 gange så hurtig som den første iPhone, der kom i 2007.

Bedre kamera

Kameraet på 8 megapixels i iPhone 5S vil have f2/2 aperture og 15 procent større sensor. Det betyder, at der kommer mere lys ind gennem linsen, og dermed får man mindre støj på billederne.

Der kommer også en burstmode, som på konkurrerende telefoner, hvor man kan vælge ét bestemt billede, fra en stak af billeder. Den tager fotos med 10 fps, når man blot holder kameraknappen inde.

Videodelen vil kunne optage slowmotionvideo med 120 fps. Faktisk kan den optage i 720p i denne slowmotion-mode.

I forhold til tidligere iPhone-modeller er videostabiliseringsmekanismen forbedret.

Kameraet har også også LED-fotolys eller True Tone Flash, som Apple kaldeer det.

Kameraet på fronten vil være på 1,2 megapixels, og den understøtter 720p HD videooptagelse.

Åbnes med fingeraftryk

iPhone 5S kommer også med fingeraftrykslæser til åbning af telefonen – såkaldt Touch ID-sensor. Udnyttelsen af denne sensor er dybt integreret i iOS 7-systemet. Eksempelvis kan man bruge fingeraftryk til godkendelse af køb i iTunes.

Systemet kan også også håndtere forskellige fingeraftryk, så der kan være flere brugere af telefonen.

Fingeraftryks-sensoren er indbygget direkte i Home-knappen.

Velkendt skærm

Skærmen er på 4 tommer (Retina) med en opløsning på 1136 x 640 pixels, hvilket er den samme skærmtype som på iPhone 5 og den nye iPhone 5C model.

Det er en 4G LTE telefon der understøtter hele 13 LTE-bånd, hvilket er mere end andre tilsvarende konkurrerende produkter.

iPhone 5S har Wi-FI med dual-band 802.11 a/b/g/n samt Bluetooth version 4.0.

Telefonen vejer 112 gram og måler 123,8 x 58,6 x 7,6 mm.

iPhone 5S kommer på nogle markeder den 20. september 2013. Hvornår den danske lancering vil finde sted, er ikke meldt ud endnu.

Seneste tilføjelse i sagen

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. mobilsiden fortsatte historien. Efterfølgende d. 10/9/2013 publicerede vi artiklen om iPhone 5C er nu en realitet – Læs mere her. Redaktionen har fortsat interesse for emnet. Læs seneste nyt om iPhone..