Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone 5S sælger bedst i Danmark

iPhone 5S sælger bedst i Danmark

En uge efter salgsstarten på iPhone 5S og 5C i Danmark fører den dyreste model i statistikken.

Der er stadig mange kunder, som gerne vil købe en iPhone.

Selvom de nyeste modeller har fået kritik for, ikke at indeholde nok nyt, forhindrer det ikke køberne i, at tage en telefon fra Apple med sig hjem fra teleforretningerne.

Den billigste model, iPhone 5C, er ikke den der sælges flest af. Det er derimod 5S der flytter sig hurtigst fra hylderne, oplyser teleselskaberne.

- ”For hver gang vi sælger 10 iPhone 5S, ryger der fem 5C’ere over disken. Mit indtryk fra medierne rundt i verden er, at iPhone 5C har det svært, og hos os sælger den altså på ingen måde lige så godt, som den store model,” fortæller David Elsass, privatkundedirektør i 3.

Sælger lige så godt som tidligere

Selvom iPhone har været tilgængelig på det danske marked siden 2008, har det ikke mindsket danskernes lyst til at købe den amerikanske smartphone.

- ”I forhold til tidligere iPhone lanceringer, har salget denne gang været lige så godt. First-movers har taget godt fra af iPhone 5S, og jeg forventer at iPhone 5C tager fra, når den første bølge har lagt sig,” siger Telenors pressechef Peter Glüsing.

Også Telia melder om en god salgsstart. Her forventer kommunikationschef Mette Honoré, at ventelisten på iPhone 5S er afviklet inden for en uges tid. iPhone 5C kan derimod uden problemer købes i fri handel.

- ”Efterspørgslen efter iPhone 5C er mindre, men der er bestemt interesse. I øvrigt er der fortsat ret stor efterspørgsel på iPhone 4S 8 GB,” oplyser Mette Honoré.

Flere tilgængelige telefoner

Apple oplyser om den største iPhone lanceringen nogensinde. Ved salgsstarten i USA den 20. september meddelte Apple, at der på blot tre dage var solgt over 9 millioner styks af de to nyeste produkter.

En af årsagerne til det øgede salg kan muligvis være, at Apple denne gang har sendt flere telefoner i markedet, end ved de tidligere lanceringer. Det er på ingen måde så svært at fremskaffe en iPhone 5C, som det eksempelvis var at opdrive en iPhone 4 i sin tid.

Ved lanceringen af iPhone 5 i efteråret 2012 sad Apple i november 2012 på 57 procent af smartphone salget i Danmark målt i styks, ifølge GFK. I samme måned tog Apple 73 procent af omsætningen.

Det er i dag ikke lykkedes os at træffe TDC for en kommentar.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Claus Jul Larsen 03-11-2013 10:09:01

Som Thomas skriver, så udnytter de situationen til at score store profitter på kunder som er indoktrineret af, at det er enten Apple eller intet. Alle vil jo have 5S selv om de har en 5 og det giver en stor omsætning.

Markedsføringen er nemlig baseret på omtale i medierne omkring Apple og der får Apple ALT FOR MEGET spalteplads i forhold til de andre producenter og derfor er Danmark et Apple-land.

Google har valgt at gå stille med dørene i forbindelse med lanceringen af Nexus 5 og Android 4.4.

Men heldigvis findes der super og meget billigere alternativer til Apples produkter. Iphone 5C er en discount version af iPhone, det er noget af det mest latterlige markedsføring, der er foretaget.

1 0
05-11-2013 16:25:30

Det skyldes i høj grad de krav apple påtvinger deres forhandler for de kan komme til at sælge deres idevises.
som vi læste tidligere i år var det grunden til ruslands 3største selskaber droppede apple for Windows Phone og android.

0 0
Lasse O 02-11-2013 22:19:22

Størstedelen af webshops og teleselskaber er propfyldt med Apple-reklame på forsiden og forskelsbehandling i forhold til øvrige producenter. Lavede et hurtigt galleri med de større forhandlere. Synes det er ret komisk, men egentlig også ret trist, at sådan en tendens kan sprede sig til så mange steder. Heldigvis er der også sider såsom Elgiganten, Komplett, Wupti.com, Telia (delvist), Oister og andre, som godt kan finde ud af at markedsføre producenterne og deres produkter på en fair måde og ikke få Apple til at fremstå som noget specielt og noget, der ikke hører ind under de andre kategorier, de har på deres sider.

Tjek det ud engang: http://imgur.com/a/58oWH

Og nej, jeg er ikke Apple-hader eller noget. Synes bare ikke det er fair, hvordan alle de her WEBSHOPS/TELESELSKABER fremfører Apple i forhold til øvrige producenter.

0 0
Footiefan 04-11-2013 09:24:18

surprise, de reklamerer for et nyt produkt - og et de tjener penge på!
Nu var der også masser af "forside omtale" til fx HTC One og Galaxy S4 da de udkom. Meeen, der er altså gået et lille halvt år, så har ikke nyhedens interesse på samme måde nu.
Lavede du også et hurtigt galleri da de kom på markedet? ;-)

0 0
Thomas 03-11-2013 01:52:44

Webshops og teleselskaber (og Elgiganten) er vel ligeglade med at behandle producenter på en fair måde. For dem drejer det sig om at få den størst mulige profit. Om de så kunne tjene mere, ved at profilere andre producenter, det er så ikke til at vide.

0 0
Kim Harder 02-11-2013 11:50:53

Det er vel også 5S , som der gives tilskud til.

0 0
Kim Harder 02-11-2013 12:00:11

Nej det er vist blot en billig mobil, som ikke er en billig mobil alligevel.

0 0
Om brug af cookies