iPhone 5S sælger bedst i Danmark

En uge efter salgsstarten på iPhone 5S og 5C i Danmark fører den dyreste model i statistikken.

iPhone 5S sælger bedst i Danmark

Der er stadig mange kunder, som gerne vil købe en iPhone.

Selvom de nyeste modeller har fået kritik for, ikke at indeholde nok nyt, forhindrer det ikke køberne i, at tage en telefon fra Apple med sig hjem fra teleforretningerne.

Den billigste model, iPhone 5C, er ikke den der sælges flest af. Det er derimod 5S der flytter sig hurtigst fra hylderne, oplyser teleselskaberne.

– ”For hver gang vi sælger 10 iPhone 5S, ryger der fem 5C’ere over disken. Mit indtryk fra medierne rundt i verden er, at iPhone 5C har det svært, og hos os sælger den altså på ingen måde lige så godt, som den store model,” fortæller David Elsass, privatkundedirektør i 3.

Sælger lige så godt som tidligere

Selvom iPhone har været tilgængelig på det danske marked siden 2008, har det ikke mindsket danskernes lyst til at købe den amerikanske smartphone.

– ”I forhold til tidligere iPhone lanceringer, har salget denne gang været lige så godt. First-movers har taget godt fra af iPhone 5S, og jeg forventer at iPhone 5C tager fra, når den første bølge har lagt sig,” siger Telenors pressechef Peter Glüsing.

Også Telia melder om en god salgsstart. Her forventer kommunikationschef Mette Honoré, at ventelisten på iPhone 5S er afviklet inden for en uges tid. iPhone 5C kan derimod uden problemer købes i fri handel.

– ”Efterspørgslen efter iPhone 5C er mindre, men der er bestemt interesse. I øvrigt er der fortsat ret stor efterspørgsel på iPhone 4S 8 GB,” oplyser Mette Honoré.

Flere tilgængelige telefoner

Apple oplyser om den største iPhone lanceringen nogensinde. Ved salgsstarten i USA den 20. september meddelte Apple, at der på blot tre dage var solgt over 9 millioner styks af de to nyeste produkter.

En af årsagerne til det øgede salg kan muligvis være, at Apple denne gang har sendt flere telefoner i markedet, end ved de tidligere lanceringer. Det er på ingen måde så svært at fremskaffe en iPhone 5C, som det eksempelvis var at opdrive en iPhone 4 i sin tid.

Ved lanceringen af iPhone 5 i efteråret 2012 sad Apple i november 2012 på 57 procent af smartphone salget i Danmark målt i styks, ifølge GFK. I samme måned tog Apple 73 procent af omsætningen.

Det er i dag ikke lykkedes os at træffe TDC for en kommentar.

Videre nyt om iPhone

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på historien. Allerede d. 30/10/2013 kørte vi en opfølgning med artiklen Apple erkender batteriproblem i iPhone 5S – Historien bringes videre her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..