iPhone 5S ved om du løber, går eller kører

Den sparer strøm, og kan bestemme om du er i løb eller kører bil. M7 i iPhone 5S er en lille sladrehank.

iPhone 5S ved om du løber, går eller kører

Den kommende iPhone 5S har en lille ekstra processor kaldet M7, der ikke har fået ret meget opmærksomhed, selvom den egentlig er temmelig interessant.

Co-processoren skal sammen med 64-bit processoren A7 opsamle og bearbejde informationer fra kompas, accelerometer og gyroskop, skriver Ingeniøren.

Populært sagt kan M7 finde ud af, om du løber, går eller kører bil, hvilken kan bruges til at skifte kortvisning i navigationen. Så når du forlader bilen for at fortsætte til fods, kan korttjenesten automatisk skifte til fodgænger-navigation.

Hvis iPhone 5S passerer trådløse Wi-Fi netværk i farten, kan co-processoren registrere at der køres i bil, og telefonen vil således ikke forsøge at tilslutte til dem.

M7 vil også, når telefonen ligger stille, det kunne være om natten, pinge mobilnetværket mindre, altså en strømbesparende foranstaltning.

Idéen med M7 er også at aflaste den primære processor, men også at app-udviklere skal have adgang til at udnytte den, hvilket kan være interessant i forbindelse med sports-applikationer.