Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone 6s event på onsdag: Hvad vi forventer at se

iPhone 6s event på onsdag: Hvad vi forventer at se

På onsdag vil Apple lancere nye iPhones. Her er, hvad vi kan forvente os, af afløserne til iPhone 6.

Det er igen den tid på året: Apples øverste chef vil indtage scenen til et kæmpe-event i Californien og fremviser en ny iPhone. Derefter gennemgås teknikbladet og idéerne, visionerne bag den nye telefon.

På onsdag den 9. september, kl 19.00 dansk tid, går det løs igen. Steve Cook og hans kumpaner vil præsentere nye iPhones - men hvad er det præcist vi får at se.

Mobilsiden.dk tager her de mest vedholdende rygter, nys og hints fra officielle og uofficielle kilder og sammenstykker dem herunder.

Læs også: Så er det officielt: Apple inviterer til iPhone 6S event

Vil ligne sin forgænger

Først og fremmest er der navnet. Apple vil formentlig holde fast i sin egen nomenklatur, hvor iPhone 6 vil afløses af en iPhone 6s, mens iPhones 6 Plus vil blive til iPhone 6s Plus. En enkel kilde peger dog på, at den nye iPhone vil hedde iPhone 7.

Selve designet vil, som med forrige iPhone generationer, næppe ændres vildt. Apple plejer at fastholde samme æstetik to år i træk og lækkede prototyper og dele peger alle i den retning: samme afrundede design med enten 4,7” display (iPhone 6) eller 5,5” display (iPhone 6 Plus). En ny farve er dog kommet på tale, navnlig rød eller pink.

Den nye iPhone kan dog have andre fysiske kvaliteter. iPhone 6s vil formentlig skifte til en stærkere, mere stiv aluminiums type fra 7000-serien, hvilket bør gøre den mere holdbar og sætte et punktum for #bendgate-overdrevet.

Til sidst er en billigere iPhone 6c i plast blevet nævnt, men disse rygter er ikke siden blevet konkretiseret mere.

Læs også: Apple sikrer iPhone 6s mod endnu en bendgate

Force Touch

iPhone S-varianter er oftest der hvor Apple introducerer nye innovationer og denne gang bliver det Force Touch-teknologien der skal trække overskrifter.

Med Force Touch forvandles hele displayet til en taktil flade der ikke alene reagere på tryk, men som samtidig afgiver et mekanisk feedback – som på en trackpad.

Apple introducerede teknologien med deres seneste stribe af macbook-bærbare, hvor trackpad’en nu ikke længere bevæger sig mekanisk men i steder vibrerer på en facon der efterligner en fysisk knap.

Flere har spekuleret i, hvordan teknologien vil fungere med den kommende iOS 9. Her nævnes eksempler som nye app-menuer og genveje, mens tredjeparts-udviklere kan give nye apps flere funktioner.

Se også: iPhone 6c kan alligevel blive en realitet næste måned

Kamera med ekstra opløsning

Apple har længe holdt igen i megapixel-ræset, mens konkurrenterne byder på kameramoduler på 16, 20 eller endda 23 megapixels.

Denne gang vil Apple følge trenden og øge kameraets opløsning til 12 megapixels bagpå, og et 5 megapixel frontkamera til selfies og Facetime.

Med de flere pixels kommer flere muligheder, som understøttelse af 4K-videooptagelser og en større zoom.

Flere kræfter

S-modeller plejer at være synonym med masser af nye kræfter til iPhonen og denne tradition bliver der næppe pillet ved.

Læs også: iPhone 6s slår Android-konkurrenterne i hastighedstest

En ny A9 processor skulle være på vej, måske endda med triple-core eller quad-core kræfter, mens RAM’en vil få et løft til 2GB.

De første benchmarks peger på et løft på over 50%, hvilket igen bekræfter, at den har flere kerner til varetage opgaverne i maskinrummet.

Samtidig vil nye LTE-teknologier undersøttes, så der kan opnås højere hastigheder på 4G-netværket.

Lagerpladsen bliver der derimod ikke pillet ved, med 16GB for den billigste version og et hop til enten 64GB eller 128GB.

Se også: iPhone 6s kan lande i butikkerne den 18. september

Indmaden ser nærmest uændret ud, men huser ny chip og antenne.
Indmaden ser nærmest uændret ud, men huser ny chip og antenne.

Højere priser

Hvis du håber på en billigere iPhone vil du nok blive skuffet. Den høje dollarkurs har allerede slået igennem i iPhone 6 priserne, og vil givetvis også 6s-modellerne.

Læs også: Apple sætter priserne på iPhone 6 og 6 Plus op

Regner du derfor med en startpris på 5.999,- kroner og 6.799,- til iPhone 6s og 6s Plus vil derimod næppe skuffes.

De første iPhones vil kunne forudbestilles fra den 11. september, mens de første enheder vil kunne fås fra den 18. september. Danskerne plejer dog ikke at være blandt de første der får æble-produkter, og den danske lancering vil givetvis foregå en til to uger senere.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies