Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone 6S koster Apple 1.540 kroner at fremstille

iPhone 6S koster Apple 1.540 kroner at fremstille

Med en samlet udgift ved produktionen af den nye iPhone 6S på kun 1.540 kroner tjener Apple - igen - styrtende med penge.

Selv om iPhone 6S er relativt dyr, er den til gengæld ikke dyr at fremstille.
Selv om iPhone 6S er relativt dyr, er den til gengæld ikke dyr at fremstille.

Det er ingen hemmelighed, at Apple med stor succes tjener styrtende med penge på sine populære produkter. Det gælder lige fra iPhones og iPods til MacBooks og iMacs.

Det understreges endnu en gang af en ny opgørelse fra Bank of Americas investeringsbank, Bank of America Merrill Lynch. Den store investeringsbank har gået den spritnye iPhone 6S efter i sømmene og har derefter vurderet, hvor stor en værdi der er af komponenter for.

Læs også: Apple Watch: Dyrt at købe - billigt at fremstille

Den største udgift ved produktionen af iPhone 6S med 64 GB intern lagerplads er halvlederelektronik for 838 kroner, som dækker over et stort antal komponenter. Under denne kategori er den dyreste del de forskellige antenner til at få forbindelse til teleselskabets master med en pris på 238 kroner. Dernæst følger den nye 64-bit A9-processor til 165 kroner, NFC-chippen og fingeraftrykslæseren koster 145 kroner og 64 GB intern lagerplads koster 138 kroner.

De andre vigtige komponenter i iPhone 6S er skærmen, kameraet og batteriet, der samlet står for en udgift på 486 kroner. Slutteligt er der alluminiumsrammen og andre små dele med en pris på 217 kroner.

Læs også: Samsung Galaxy S6 Edge - en bekostelig affære at producere

Alt i alt løber det op i kun 1.541 kroner per produceret iPhone 6S, hvilket utroligt nok er 186 kroner dyrere end den forrige iPhone 6. Kigger man på en af konkurrenten, Samsungs, smartphones, Galaxy S6 edge, bruger sydkoreanerne væsentligt mere på produktionen end Apple. Hele 2.045 kroner går der til at fremstille smartphonen med den kurvede skærm.

Det er værd at bemærke, at der i begge beregninger ikke er taget forbehold for, hvilke ekstra mindre udgifter der er ved selve fremstillingen og forsendelsen af telefonerne. Med en vejledende udsalgspris i USA på $749 eller 4.935 kroner står det i hvert fald klart, at Apple - igen - tjener kassen på iPhones. Overskuddet per telefon estimeres nemlig til at være 3.393 kroner.

Sådan ser opgørelsen ud for iPhone 6S og de tidligere iPhones.
Sådan ser opgørelsen ud for iPhone 6S og de tidligere iPhones.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies