Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone 7 har solgt 25 % dårligere end 6s den første weekend

iPhone 7 har solgt 25 % dårligere end 6s den første weekend

Apple har solgt 25 % færre iPhone 7 end iPhone 6s, melder et analyseinstitut. Fremtiden ser ikke meget bedre ud ifølge en kendt Apple-analytiker.

Foto: Apple

Hvis det står til flere af de danske teleselskaber, bl.a. TDC, har iPhone 7 hittet hos danskerne, men globalt set har Apple ikke grund til at juble. Der ser nemlig ud til at være sket en tilbagegang i det indledende weekendsalg.

Eftersom Apple er holdt op med at melde de officielle tal ud fra salget i den første weekend, er det i stedet det tyske analyseinstitut GfK, der kan melde om Apples indledende salgstal. Analyseinstituttet, som er det største i Tyskland, kan ifølge hjemmesiden Zero Hedge berette om en tilbagegang på 25 % i forhold til salget af iPhone 6s.

Læs også: Ny kurs for Apple: iPhone-salgstallene for 2016 vil dale

Sidste år blev iPhone 6s solgt i hele 13 mio. eksemplarer, hvilket vil sige, at der i år har været langet omkring 9,8 mio. iPhone 7-eksemplarer over disken.

Apple-analytiker: Apple vil sælge færre iPhone 7 end 6s

Den velkendte og ikke mindst velrenommerede Apple-analytiker fra analyseinstituttet KGI, Ming-Chi Kuo, melder også ud, at iPhone 7 ikke kommer til at sælge bedre end iPhone 6s. Det skriver Apple Insider. Der ser altså ud til at være en overensstemmelse mellem de to meldinger – noget som ikke kommer som den helt store overraskelse.

Allerede tilbage i april måned forventede analytikeren et samlet salg af iPhones på omkring 190–210 mio. eksemplarer, hvilket tre uger senere blev nedsat yderligere til 190-205 mio. eksemplarer. Hvor mange af disse, der vil blive udgjort af iPhone 7, fremgår ikke af disse tal.

Læs også: Her er antallet af solgte iPhone 7 i de første to døgn

Nye tal fra leverandører af komponenter til iPhone 7 kan dog give en idé om, hvor mange eksemplarer Apple har planer om at sælge. Fra en producent af integrerede kredsløb lyder det ifølge en rapport fra Digitimes, at Apple har bestilt 50 mio. ordrer til iPhone 7 og 7 Plus til 3. kvartal, 45 mio. til 4. kvartal og 32-37 mio. i næste års 1. kvartal.

Det forlyder samtidig, at Apple sigter efter at nå 100 mio. solgte iPhone 7 i løbet af 2016.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies