Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   iPhone 8 kan halte gevaldigt efter på netværkshastigheden

iPhone 8 kan halte gevaldigt efter på netværkshastigheden

Problemer at få leveret Intel-modemmer til den kommende iPhone 8 kan betyde, at Apples næste topmodel ikke bliver klar til lynhurtige gigabit-hastigheder.

Foto: ifanr.com

2017 er blevet spået til at blive året, hvor gigabit-hastigheder på mobilnettet bliver en realitet - altså hele 1000 Mbit/s. Der begynder dog at tegne sig et billede af, at det ikke bliver med deltagelse fra Apple og den kommende iPhone 8. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Læs også: Chipproducenten Qualcomm sagsøges af både Apple og FTC

Ifølge anonyme kilder med kendskab til Apples planer er it-giganten nemlig stødt ind i lidt af et problem. For at minimere risici benytter Apple typisk modem i sine iPhone fra både Intel og Qualcomm. Hvor Qualcomm allerede har et fuldt ud fungerende modem på markedet, som understøtter de høje hastigheder, er situationen en anden hos Intel.

Retssag med Qualcomm stiller Apple i en svær situation

Kilden mener nemlig at vide, at Intel arbejder på et modem til Apple, der understøtter lige så høje hastigheder, men det når ikke at blive klar til når iPhone 8 lander på markedet. Masseproduktionen skulle nemlig allerede nu være gået i gang.

Det stiller Apple i en noget vanskelig situation. Den amerikanske producent kunne naturligvis udelukkende benytte gigabit-modemmer fra Qualcomm, men det vil Apple ikke. Imellem Apple og Qualcomm er der nemlig et noget anstrengt forhold. I de foregående måneder er det kommet frem, at der foregår en retssag mellem netop Apple og Qualcomm. Her anklages Qualcomm af Apple for at have krævet Apple til at indgå urimelige licensaftaler. Netop disse licensaftaler er grunden til, at Apple fortsat bruger modemmer fra Qualcomm, og derfor forsøger Apple tværtimod at løsrive sig fra Qualcomm.

Ifølge kildens oplysninger vil Apple derfor begrænse den teoretiske maksimale hastighed på iPhone 8-telefoner, som får modemmer fra Qualcomm, så de matcher den hastighed, som Intels nuværende modem kan opnå. Det er uvist, om Apple så på et senere tidspunkt vil fremstille iPhone 8 med nyere Intel-modemmer og via en softwareopdatering åbne op for gigabit-hastigheder i varianterne med modemmer fra Qualcomm. Det vil dog stille de tidlige købere af iPhone 8 dårligere og må derfor anses som en ret usandsynlig løsning.

Læs også: TDC Groups 5G-netværk sætter europarekord: 70 Gbit/s opnået

Et andet scenarie er, at iPhone 8 ganske enkelt ikke vil kunne præstere lige så godt på netværksfronten som konkurrenterne, indtil Apple en gang næste år lancerer en eventuel iPhone 8s eller hvad den måtte hedde.

Smartphones, som har den nyeste Snapdragon 835-processor fra Qualcomm, er udstyret med det såkaldte X16 LTE modem, som understøtter gigabit-hastigheder. Hvis det viser sig, at iPhone 8 ikke understøtter de lynhurtige hastigheder, vil topmodellen potentielt være bagud, efterhånden som teleselskaberne begynder at tage deres respektive 5G-netværk i brug.

I Danmark er 5G-netværk også et varmt emne, hvor særligt TDC Group har gjort sig bemærket ved allerede at foretage forskellige tests midt inde i København.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies